Putin poďakoval Trumpovi za informácie, ktoré pomohli zabrániť teroristickému činu v Rusku
29 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Vladimir Putin a Donald Trump spolu telefonicky komunikovali, pričom ruský prezident poďakoval svojmu americkému kolegovi za zdieľanie spravodajských informácií, ktoré umožnili predchádzať teroristickému útoku v Rusku.


Ruská Federálna bezpečnostná služba neskôr uviedla, že informácie, ktoré poskytli ich náprotivky z USA, napomohli počas novoročných osláv k zatknutiu dvoch ruských občanov, ktorí plánovali teroristické útoky na verejných miestach v Petrohrade. Informuje o tom spravodajský portál The Guardian.

Obaja prezidenti sa dohodli na udržiavaní bilaterálnej spolupráce v boji proti terorizmu.

V októbri šéf Ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Aleksandr Bortnikov odhalil, že kontakty medzi bezpečnostnými agentúrami týchto dvoch krajín sa nedávno zintenzívnili, či už v kybernetickej bezpečnosti alebo v ďalších oblastiach. Ďalej uviedol, že USA poskytli informácie o ľuďoch, ktorí plánovali teroristické útoky v Rusku.

Pred dvoma rokmi Washington varoval Moskvu pred plánovaným bombovým útokom na jednej z hlavných katedrál v Petrohrade, zatiaľ čo Rusko v roku 2013 aktívne pomáhalo Američanom na vyšetrovaní bombového útoku v Bostone.

Ozbrojenci vtrhli na natáčanie rapového videoklipu. Pri útoku dvaja ľudia zomreli a sedem je zranených (FOTO)
Dvaja muži boli zabití a sedem ďalších bolo zranených pri streľbe na natáčaní rapového hudobné videoklipu neďaleko mesta Houston v USA, informuje o tom úrad miestneho šerifa. Čítať ďalej
29 | 12 | 2019 | Marek Molnár