Policajti hľadajú zlodejov, ktorí v Prahe ukradli šperky a zlato za 20 miliónov korún (785 tis. EUR)
29 | 12 | 2019 I Dominik Simon

Policajti pátrajú po maskovaných zlodejoch, ktorí 16. decembra o pol tretej ráno vykradli v Prahe hodinárstvo a klenotníctvo. Ukradli šperky a hodinky za takmer dvadsať miliónov korún (785 tis. EUR). Informuje portál idnes.cz .


V pondelok 16. decembra krátko pred pol treťou ráno prijal operačný dôstojník oznámenie o vlámaní do nákupného centra v ulici Na Pankráci v Prahe 4.


"Skupina maskovaných osôb v čiernom oblečení sa vlámala do hodinárstva a klenotníctva, kde odcudzili veľké množstvo náramkových hodiniek a šperkov. Odhadovaná škoda je takmer dvadsať miliónov korún (785 tis. EUR) "uviedla policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová.

Policajti hľadajú svedkov


Kriminalisti vyhodnotili kamerové záznamy, ktoré k tomuto prípadu získali a vytipovali možnú únikovú trasu podozrivých osôb. Preto žiadajú svedkov, ktorí sa pohybovali v pondelok 16. decembra v čase od 2:18 hod do 02:22 hod. v okolí ulíc Na Pankráci, Pujmanové, Nad Pekařkou alebo v priľahlých parkoch, nech sa ozvú na linku 158.

"To isté platí aj v prípade, ak na záberoch spoznávate osoby, ktoré rozbili vstupné dvere, zavolajte tiež na linku 158," povedala Siřišťová.Celý prípad kriminalisti v súčasnosti preverujú pre podozrenie zo spáchania trestných činov krádež vlámaním a poškodenia cudzej veci, za čo páchateľom v prípade dolapenia a odsúdenia hrozí až desaťročný pobyt za mrežami.

Video v linku: https://tv.idnes.cz/krimi/police-praha-patrani-lupici-obchodni-centrum-pankrac.V191228_164703_idnestv_rejs

 

VIDEO: Zverejnili zábery z polmiliónovej krádeže šperkov v Bratislave!
Vyrabovali zlatníctvo priamo pod kamerami súkromnej bezpečnostnej služby. Siedmi maskovaní zlodeji behom piatich minút "vybielili" klenotnívtvom v nákupnom centre na predmestí Bratislavi. Lupiči si odniesli šperky v hodnote pol milióna eur.... Čítať ďalej
03 | 11 | 2019 | Magda Danková