Raketový útok na irackú vojenskú základňu si vyžiadal minimálne jeden život
28 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Pri útoku na irackú vojenskú základňu neďaleko mesta Karkúk, zomrel americký civilný podnikateľ a niekoľko členov vojenskej služby bolo zranených, americkí predstavitelia tento útok potvrdili, pričom meno podnikateľa neuviedli.


Iracká armáda už predtým potvrdila, že viacerí členovia vojenskej služby, vrátane amerického podnikateľa a irackého federálneho policajného dôstojníka, boli zranení, keď „niekoľko rakiet“ v piatok večer zasiahlo sklad munície na vojenskej základni K1. Informuje o tom spravodajská agentúra CNN.

Žiadna skupina sa k tomuto útoku neprihlásila. Aj keď teroristi z islamského štátu (IS, predtým ISIS) v tejto oblasti aktívne pôsobia pomocou taktiky povstaleckého štýlu, ako napríklad raketové útoky na základne, na ktorých sú umiestnené americké jednotky.


Americký minister obrany Mark Esper nedávno požiadal Irak, aby pomohol predchádzať útokom na americký personál, pričom obidve krajiny pripisujú zásluhy skupinám, ktoré sú podporované Iránom.

Pri výbuchu bomby v Somálsku zahynulo najmenej 50 ľudí (VIDEO+FOTO)
V sobotu vybuchla bomba pripevnená na aute v bezpečnostnom kontrolnom stanovisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo, pri ktorej zahynulo najmenej 50 ľudí. Medzi obeťami sú hlavne vysokoškolskí študenti. Čítať ďalej
28 | 12 | 2019 | Marek Molnár