Berlínska polícia cez víkend evakuovala ten istý vianočný trh, ktorý bol cieľom teroristického útoku v roku 2016
22 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Berlínska polícia v sobotu evakuovala vianočný trh, ktorý bol pred tromi rokmi miestom smrteľného útoku. Sobotná evakuácia mala za cieľ preveriť podozrivý predmet.


Tuniský žiadateľ o azyl v Nemecku, Anis Amri, v roku 2016 na vianočných trhoch neďaleko pamätného kostola cisára Wilhelma na Breitscheidplatz vrazil kamiónom do davu ľudí. Tento teroristický útok mal za následok 12 mŕtvych a 49 zranených. Talianska polícia ho následne po úteku z Nemecka zastrelila.

„Naši kolegovia v súčasnosti pozorujú vianočný trh Breitscheidplatz, pričom majú v pláne preskúmať podozrivý predmet,“ vyhlásila berlínska polícia vo svojom príspevku na Twitteri.



„Všetci návštevníci opustili vianočný trh v pokoji. Ďakujeme. Naši kolegovia teraz začínajú preskúmavať vianočný trh Breitscheidplatz a aj pamätný kostol,“ dodala polícia o chvíľu neskôr.

Nemecký portál Bild vo svojom internetovom vydaní uviedol, že polícia zadržala dvoch mužov, obidvoch Sýrčanov, ktorí podľa nich mali skúsenosti s výbušninami. Bild nespomenul svoj zdroj.

VIDEO: Ruskú petrochemickú továreň pohltili plamene. Do akcie bolo povolaných viac než 100 hasičov
V skorých ranných hodinách v petrochemickom závode v ruskom meste Ufa začalo obrovské peklo, do akcie bolo povolaných viac než sto hasičov, hasičských strojov a dokonca aj špeciálny vlak, aby dostali oheň pod kontrolu. Čítať ďalej
22 | 12 | 2019 | Marek Molnár