Pri protestoch v Indii zahynulo päť ľudí vrátane dieťaťa
21 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Dieťa a štyria demonštranti zahynuli pri piatkových zrážkach s políciou v štáte Uttarpradéš na severe Indie. Ľudia tam protestovali proti zákonu, ktorý nemoslimským imigrantom uľahčuje získanie indického občianstva, informovala v sobotu agentúra AFP.

Osemročný chlapec zomrel v tlačenici, štyria demonštranti podľahli strelným zraneniam, uviedla polícia.

Celkovo si násilnosti počas dvoch týždňov demonštrácií vyžiadali už 20 mŕtvych.

Zákon o štátnom občianstve schválený začiatkom decembra uľahčuje prisťahovalcom z Pakistanu, Afganistanu a Bangladéša získanie občianstva.

Legislatíva uľahčuje získanie indického občianstva príslušníkom hinduistických, sikhských, budhistických, kresťanských, zoroastrijských a džinistických menšín, ktoré sú v susedných, prevažne moslimských krajinách vystavené náboženskej perzekúcii.

Prekvapenie: Sorosovi mladí demokrati nenávidia Viktora Orbána
V Maďarsku stále viac ľudí nakupuje aj cez internetový obchod Amazon. Zásielky posielajú aj do našej krajiny, takže sa oplatí nakupovať vianočné darčeky aj týmto spôsobom. Môžete sa tak vyhnúť behaniu po obchodoch. V neposlednom rade tu nájdeme... Čítať ďalej
21 | 12 | 2019 | Karolína Kristínová


Kritici považujú návrh zákona za diskriminačný, pretože sa nevzťahuje na moslimov. Demonštranti v štátoch na severovýchode Indie pri hranici s Bangladéšom sa obávajú, že migranti sa nasťahujú do týchto pohraničných štátov a oslabia kultúrny a politický vplyv pôvodných obyvateľov.