Na Floride zatkli Číňanku, chcela fotiť v Trumpovej luxusnej rezidencii: Tento rok to bol už druhý pokus!
19 | 12 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Na pozemok amerického prezidenta Donalda Trumpa v jeho floridskom sídle Mar-a-Lago vnikla občianka Číny. Pretože odmietla odísť, bola zatknutá. Informovala o tom dnes s odvolaním sa na políciu agentúra Reuters. Tento rok je to už druhý podobný prípad, v tom prvom bola iná Číňanka odsúdená na osem mesiacov väzenia.


V stredu vyzvala ochranka päťdesiatšesť ročnú Ťing Lu, aby z pozemku odišla. "Vrátila sa a začala fotografovať, takže ju policajti z Palm Beach zadržali," uviedla polícia. Pri výsluchu sa zistilo, že žena má prepadnuté víza. Číňanka bola obvinená z "pobývania a vniknutia" na pozemok a je teraz v policajnej cele. Chce uplatniť svoje právo na právneho zástupcu.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničia na to dnes v Pekingu reagoval, že o prípade nič nevie. Pripomenul, že vláda nabáda občanov, aby v cudzine dbali na miestne zákonov.

Prezident ani jeho rodina v sídle ešte niesu, a na dvojtýždňovú dovolenku majú odísť v piatok, píše Reuters.

V marci sa tridsaťtriročnej Číňanke Čang Jü-ťing podarilo dostať na ten istý pozemok, keď sa pri vstupe vydávala za príbuznú pracovníčku rezortu. V septembri ju za klamstvo policajtom a vniknutie na pozemok súd poslal na osem mesiacov za mreže.

Trumpov impeachment je podľa Putina pritiahnutý za vlasy
Prezident očakáva, že ho americký Senát zruší. Čítať ďalej
19 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA