Streľba pri francúzskej mešite: 84-ročný muž postrelil dvoch ľudí
28 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Dvaja ľudia boli zranení pri streľbe blízko mešity vo francúzskom meste Bayonne. Polícia zatkla osemdesiatštyri ročného podozrivého, ktorý je údajne vojenský veterán.


Osemdesiatštyri ročný podozrivý, ktorý bol dokonca aj bývalým kandidátom politickej strany Front National v miestnych voľbách v roku 2015, bol pri úteku z miesta činu zatknutý v blízkosti svojho domu.

Miestni obyvatelia tvrdia, že sa podozrivý snažil zapáliť dvere mešity, keď postrelil dvoch mužov vo veku 78 a 74 rokov, ktorí sa ho pokúsili zastaviť. Jeden bol údajne zasiahnutý do hrude a zatiaľ zostáva vo vážnom stave.

Predpokladá sa, že pri incidente došlo aj k malej explózii, o ktorej sa domnieva, že vznikla kvôli benzínu, ktorý sa nachádzal v blízkosti mešity.



Motív útoku zostáva doposiaľ neznámy. Podozrivý, o ktorom sa uvádza, že nemá žiadny policajný záznam, je aktuálne vypočúvaný na policajnej stanici v Bayonne.

Policajný hovorca Patrice Peyruqueou pre miestne médiá prehlásil: „Podozrivý hodil do mešity zápalné zariadenie a potom utiekol do auta. Bol zatknutý v blízkosti svojho domu.“

Iracký premiér nariadil nasadiť elitné protiteroristické jednotky proti demonštrantom
Cez víkend počas dvoch dní protestov bolo zabitých najmenej 67 obyvateľov Iraku, pričom niekoľko stoviek bolo zranených. Demonštranti sa stretli s irackými bezpečnostnými silami až počas druhej vlny protestov proti vláde predsedu vlády Adela Abdula... Čítať ďalej
28 | 10 | 2019 | Marek Molnár