Hajtová alias "Hejtová" u Čaputovej končí
28 | 10 | 2019 I Magda Danková

Bývalá televízna redaktorka a zamestnankyňa tlačového oddelenia Kancelárie prezidentky republiky na svojom poste (ne)dobrovoľne končí. Henrietu Hajtovú "dobehol" nenávistný príspevok zverejnený na jej súkromnom profile na sociálnej sieti. Hajtová vtedy na Instagrame označila účastníkov Pochodu za život slovami "inkvizítori, pokrytci, pedofili a úchyláci".


Prezidentka Čaputová plánovala svoju zamestnankyňu potrestať osobne, hneď ako sa vráti z oficiálnej návštevy Spojených štátov. Pre tieto slová dokonca Zuzana Čaputová zriadila disciplinárnu komisiu, ktorá však nestihla ani zasadnúť. Hajtová skončila radšej sama. Informuje Nový Čas.


Nenávistný príspevok zamestnankyne Kancelárie prezidenta bude Čaputová riešiť osobne
27 | 09 | 2019 | René Skalný


Prezidentská kancelária zriadila kvôli jej deliktu disciplinárnu komisiu, ktorá mala o Hajtovej potrestaní rozhodnúť do konca októbra. Zasadnúť už zrejme ani nestihla, pretože Hajtová radšej skončila sama.

„Dovoľte mi informovať vás, že Henrieta Hajtová na základe vlastnej žiadosti ukončila pracovný pomer k termínu 31. 10. 2019 dohodou,“ uviedla Martina Goffová z tlačového odboru prezidentky. Nový Čas oslovil aj samotnú Hajtovú, tá odchod potvrdila. „Nikdy som verejne žiaden status nezverejnila... Po vzájomnej dohode s KP SR odchádzam na vlastnú žiadosť. Nad touto zmenou som uvažovala už od júna, keď skončil bývalý prezident a jeho tím,“ reaguje Hajtová.

Hajtová sa za svoj nenávistný príspevok ospravedlnila
28 | 09 | 2019 | René Skalný


Politického analytika Jána Baráneka prekvapuje, “že prezidentka síce obsah výrokov odsúdila, no adresnejšie sa k zamestnankyni nevyjadrila. Nevieme ani, či sa o tom vôbec rozprávali,“ dodáva Baránek.

„Je prezidentkou všetkých, teda aj tých 50-tisíc účastníkov Národného pochodu za život, preto verejnosť aj ja osobne sme určite čakali nejaké vyjadrenie, zvlášť, keď sa tomu médiá toľko venovali,“ dodáva Baránek s tým, že aj keby disciplinárka napokon zasadla, zrejme by Hajtovú čakal rovnaký osud.