Zlatan Ibrahimovič na trénera švédskeho národného futbalového tímu: "Janne zničil všetko, čo som za 20 rokov vybudoval"
26 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Slávny futbalista Zlatan Ibrahimovič nedávno v rozhovore so švédskymi novinami Expressen uviedol, že hlavný tréner švédskeho národného futbalového tímu Janne Andersson, sa venuje len etnicky švédskym hráčom.


"Janne zničil všetko, čo som za 20 rokov vybudoval," hovorí Zlatan, keď sa s ním redaktor s Expressen stretol v Los Angeles pri príležitosti jeho 38 narodenín.

Bojím sa, že vo švédskom tíme je dnes menej hráčov z menšín. "Zdá sa, akoby sa vo Švédsku v poslednej dobe niečo stalo. Alexander Isak a Muamer Tankovic sú teraz súčasťou tímu, ale inak to vyzerá, ako by to bolo predtým, než som prišiel. Je to ako sekta. "

Tvrdí tiež, že kritika, ktorú v minulosti získal, bola spôsobená jeho pozadím. "Zastupujem Švédsko a robím to svojím spôsobom. To je niečo, s čím majú problém. V ich očiach by som mal byť normálny človek so švédskym menom. Ale nie je to tak. Som moc dobrý.

"Ako to trvalo, než dostal Tankovic šancu hrať v tíme? Je to preto, že sa volá Tankovic alebo nie je dosť dobrý? Prečo nakoniec Isak prišiel? Prečo nebol na začiatku s tímom, keď mohol? "

Alexander Isak je Eritrean a Muamar Tankovic je Bosnian.

V marci 2017 dostal hlavný tréner Janne Andersson otázku médií o zastúpení menšín vo švédskom národnom futbalovom tíme. "Myslím, že je veľmi dôležité mať hráča s rôznymi kvalitami a osobnosťami. Nezáleží na tom, kde sa narodí. "

Zlatan bol nepochybne skvelým hráčom švédskeho tímu. Niekedy sa však stal pre-multikultúrnym ľavicovým symbolom, ktorý povedal, že "ak by tu nebolo miesto pre imigráciu, nemali by sme Zlatana", povedal Janne.

Ibrahimovič je produktívnejší ako v mladosti, po tridsiatke už strelil 300 gólov
Švédsky futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič s pribúdajúcimi rokmi nestráca nič zo svojich kanonierskych schopností. Práve naopak, v závere kariéry je produktívnejší ako v mladosti. Po dovŕšení tridsiatych narodenín nastrieľal už 300 gólov a ten... Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | SITA