Indický štát zakázal mobilné telefóny na všetkých vysokých školách
18 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Na všetkých vysokých školách v severoindickom štáte Uttarpradéš boli zakázané telefóny, pretože regionálna vláda sa domnieva, že študenti trávia príliš veľa času na svojich mobilných zariadeniach.


Štátne riaditeľstvo pre vysoké školy vydalo obežník, v ktorom oznamuje nové pravidlo, ktoré sa vzťahuje na študentov a zamestnancov všetkých univerzitných kampusov. Všeobecný zákaz je zameraný na vytvorenie „lepšieho výučbového prostredia pre študentov na všetkých vysokých školách v štáte“, uviedlo štátne riaditeľstvo.

Zákaz bol zavedený po tom, čo vláda dospela k záveru, že sa mladí študenti ťažko sústredia na svoje štúdium. Aj keď zatiaľ nie je jasné, aký bude trest, pre študenta alebo člena fakulty, ktorý bude prichytený pri čine s jeho mobilným zariadením v areáli.

Podľa miestnych médií toto extrémne opatrenie vzniklo v hlave šéfa predsedu vlády indického štátu Uttarpradéš, Yogiho Adityanatha, ktorý je zároveň aj mníchom a hinduistickým nacionalistom. Yogi zakázal používanie mobilných telefónov už počas schôdzí vlády. Tento zákaz bol údajne zavedený, pretože ministri boli prichytení pri čítaní správ na WhatsAppe počas dôležitých vládnych konzultácií.

Francúzsko plánuje dotlač knihy Mein Kampf, a to po prvýkrát od roku 1934
Kniha Mein Kampf, ktorú pred viac ako 90 rokmi napísal nacistický vodca Adolf Hitler, sa budúci rok vo Francúzsku opäť dostane na trh, a to po prvýkrát od roku 1934. Táto dotlač do značnej miery zdesila používateľov sociálnych... Čítať ďalej
18 | 10 | 2019 | Marek Molnár