Donald Trump a Muhammad bin Salmán sa rozprávali o útokoch húsíov na ropné polia
15 | 09 | 2019 I SITA

Prezident Spojených štátov amerických Donald Trump telefonoval saudskoarabskému korunnému princovi Muhammadovi bin Salmánovi v súvislosti s útokmi jemenských rebelov na dve ropné polia v krajine.


Saudskoarabské veľvyslanectvo vo Washingtone uviedlo, že šéf Bieleho domu ubezpečil princa, že USA sú pripravené spolupracovať na bezpečnosti a stabilite Saudskej Arábie.

Trump takisto povedal, že útoky budú mať negatívny vplyv na USA a svetovú ekonomiku. Princ sa vyjadril, že jeho krajina je "schopná vysporiadať sa s touto teroristickou agresiou".

K útoku na dve ropné polia v Saudskej Arábii sa prihlásili jemenskí rebeli húsíovia. Ich hovorca v sobotu potvrdil, že desať dronov zaútočilo na zariadenia v oblastiach Búkjak a Churajs.

Dodal, že útoky budú ešte horšie, ak Saudská Arábia neprestane bojovať v Jemene. "Jedinou možnosťou vlády je prestať útočiť proti nám," vyhlásil. Koalícia vedená Saudskou Arábiou bojuje proti rebelom od marca 2015.

AKTUALIZOVANÉ: Trump tvrdí, že syn Usámu bin Ládina bol zabitý pri americkej operácii
Americký prezident Donald Trump potvrdil, že syn Usámu bin Ládina, Hamza, bol zabitý pri protiteroristickej operácii USA, pričom smrť bola ohlásená začiatkom tohto roka. Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | Marek Molnár