Pellegrini: O nástupcovi po Jankovskej sme v Smere ešte nehovorili
04 | 09 | 2019 I TASR

O tom, kto nastúpi na post štátneho tajomníka Ministerstva spravodlivosti (MS) SR po rezignácii Moniky Jankovskej, sa v strane Smer-SD ešte nehovorilo. Premiér SR a podpredseda Smeru Peter Pellegrini to uviedol pred stredajším rokovaním vlády.


 "Ešte sme o tom nehovorili, na rokovaní vlády len podá pán minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) návrh na jej odvolanie. Potom sa budeme musieť zamyslieť nad tým, kto ju nahradí," povedal Pellegrini.

Osobne nevidí problém v tom, že Jankovská chce pokračovať v kariére sudcu, a nechcel komentovať to, či Jankovskej zámer ohrozuje dôveryhodnosť justície. Odmietol sa tiež vyjadriť k podozreniam na prepojenie Jankovskej s obvineným Marianom K. Deklaroval, že je to úloha príslušných orgánov. "Jediné, čo im môžem odkázať, je: 'Vyšetrujte, obviňujte, odsudzujte,'" zdôraznil.

"Ak sa preukáže, že vykonávala nekalú činnosť, určite sa aj Súdna rada poráta s takýmito sudcami, zatiaľ však nemáme nič v ruke. A ak nemáme dôkazy, že niekto porušuje zákony, ja ho nebudem verejne popravovať," zdôraznil Pellegrini pred rokovaním vládneho kabinetu.

Pellegrini ocenil, že von der Leyenová má chuť vrátiť EÚ líderskú úlohu vo svete
Budúca Európska komisia (EK), ktorá začne pôsobiť od 1. novembra, má chuť sa popasovať s veľkými výzvami, ktoré stoja pred celou Európou. Po stredajšom stretnutí s predsedníčkou budúcej EK Ursulou von der Leyenovou v Bruseli to uviedol premiér SR... Čítať ďalej
04 | 09 | 2019 | tasr