Indický predseda vlády tweetoval v ruštine
04 | 09 | 2019 I Peter Králik/TASS
Indický premiér Narendra Modi, ktorý dorazil do Ruska na oficiálnu návštevu, zverejnil na svojej stránke v sociálnej sieti Twitter správu v ruštine.

"Dorazil som do Vladivostoku, hlavného mesta ruského Ďalekého východu, ktorý je križovatkou dynamického regiónu. Teším sa na účasť na rôznych podujatiach počas krátkej, ale dôležité návštevy "napísal premiér



Indický premiér sa vo Vladivostoku zúčastní Východného ekonomického fóra, kde okrem iných stretnutí, bude tiež rokovať s Vladimírom Putinom.

V rozhovore pred cestou do Ruska hovoril indický premiér Modi o "špeciálnej chémii vo vzťahoch s Putinom

"Sedíme spolu a rozprávame sa, chodíme a rozprávame sa. V našich vzťahoch existuje špeciálna chémia, zvláštne ľahkosť, "povedal v rozhovore pre TASS.

Modi vyjadril nádej, že bude schopný diskutovať s Putinom na fóre vo Vladivostoku o mnohých otázkach.

V dňoch 4.-9.září sa práve vo Vladivostoku koná 5.Východné ekonomické fórum. Akcie fóra sa tradične konajú vo forme panelových zasadnutí, okrúhlych stolov, televíznych debát, obchodných raňajok a obchodných dialógov o ruských vzťahoch s rôznymi krajinami sveta.

Obchodný program fóra zahŕňa obchodné dialógy s poprednými partnerskými krajinami v ázijsko-tichomorskom regióne a tiež s ASEAN, kľúčovou integračnou skupinou aktívnych rozvojových krajín v juhovýchodnej Ázii.