VIDEO: Perfektné športové gesto! Osaková vyradila najväčšiu tenisovú nádej, čo nasledovalo potom vás dojme!
01 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Obhajkyňa titulu Japonka Naomi Osaková ukončila na US Open cestu pätnásťročnej Američanky Cori Gauffovej. Svetová tenisová jednotka vyhrala pod svetlami na kurte Arthura Asha za 65 minút jasne 6: 3, 6: 0 a dostala sa do osemfinále. Zaujala tým, ako svoju mladú súperku, ktorá je považovaná za najväčšiu tenisovou nádej, po konci zápasu utešovala. "Zase si získala srdcia všetkých," referuje BBC.


Osaková vyhrala skoro dvakrát viac výmien ako Američanka Gauffová. Tón stretnutia udala Japonka hneď na začiatku. Zo začiatku viedla 3: 0, síce si potom dvakrát prehrala servis, ale za stavu 4: 3 pridala ešte jeden brejk a v druhej sade dominovala.

"Hrala som najkoncentrovanejšie od Australian Open," povedala dvadsaťjedenročná Japonka, víťazka januárového Australian Open. "Snažila som sa hrať čo najlepšie. Prvýkrát obhajujem titul a snažím sa si to užívať, "dodala.

Gauffová, ktorá vo Wimbledone postúpila z kvalifikácie do štvrtého kola, sa na kurte po zápase rozplakala. Osaková išla mladú hráčku utešovať. "Hovorila mi, že som úžasná a nech idem robiť rozhovor s ňou, ale len by som plakala. Je skvelá," povedala Gauffová. "Tak isto plakala aj ona, aj ja, všetci plakali. Nechápala som, prečo plakala, veď vyhrala zápas, "opisovala Gauffová dojemné momenty.

Japonská šampiónka ocenila talent svojej súperky, keď prehovorila priamo k jej tímu aj rodičom v hľadisku: "Vychovali ste úžasnú hráčku!"

Gauffová ocenila správanie japonskej súperky. "Správny športovec sa k vám na kurte správa ako najväčší nepriateľ, ale potom ako najväčší kamarát. Taká presne je. "



V pondelkovom osemfinále čaká Osakovou trinásta nasadená Belinda Bencicová. Švajčiarka mala v treťom kole voľno, keďže Estonka Anett Kontaveitová k zápasu kvôli chorobe nenastúpila. "Bude to náročné, ona sa nikdy nevzdáva," povedala Osaková, ktorá má s Bencivovou bilanciu 1: 2 a oba zápasy tento rok prehrala.

Slovan v zápase proti Besiktasu možno bez divákov, oficiálne rozhodnutie UEFA ešte nepadlo
Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan v piatok spoznal súperov v skupinovej fáze Európskej ligy 2019/2020 aj itinerár jednotlivých zápasov, v klube však zatiaľ nevedia, či sa zverenci trénera Jána Kozáka ml. v úvodnom zápase 19. septembra proti... Čítať ďalej
31 | 08 | 2019 | SITA