Streľba v Texase si vyžiadala päť mŕtvych a 21 zranených
01 | 09 | 2019 I TASR

Päť mŕtvych a najmenej 21 zranených si vyžiadala sobotňajšia streľba na západe amerického štátu Texas. Oznámil to šéf polície v meste Odessa, ktorého citovala agentúra AP.


Podľa policajného veliteľa Michaela Gerka sú medzi postrelenými aj traja príslušníci polície.

K streľbe došlo v sobotu popoludní v oblasti miest Midland a Odessa, ktoré sú od seba vzdialené zhruba 30 kilometrov. Čo presne sa stalo, nebolo bezprostredne jasné a ohľadne incidentu prichádzali rozporuplné informácie.

Vo Francúzsko si útok nožom vyžiadal jedného mŕtveho a deväť zranených
Jednu obeť a deväť zranených si v sobotu vyžiadal útok nožom v meste Villeurbanne ležiacom v metropolitnej oblasti Lyonu v departemente Rhône v regióne Rhône-Alpes na východe Francúzska. Polícia podozrivého útočníka zadržala. Tvrdil o sebe, že je z... Čítať ďalej
31 | 08 | 2019 | TASR


Pôvodné správy hovorili o tom, že strieľať začali zrejme až dvaja páchatelia jazdiaci na autách. Jeden z nich mal odcudziť poštové vozidlo a strieľať z neho do náhodných okoloidúcich.

Gerke však následne na tlačovej konferencii vyhlásil, že útočník bol podľa všetkého len jeden a že hrozba už bola pravdepodobne eliminovaná.

Polícia v meste Midland predtým uviedla, že došlo k zabitiu strelca v blízkosti kina v Odesse. Podľa odesskej polície bol strelcom muž bielej pleti vo veku od 30 do 40 rokov.

K incidentu došlo štyri týžde po streľbe v nákupnom centre v texaskom meste El Paso, pri ktorej zahynulo 22 ľudí.