VZBURA POKRAČUJE? Fico sa vracia na východ kvôli diskusii s členmi Smeru. Tí tvrdia, že sa "nič neudialo"
24 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Dokáže Fico ustáť ďalšie ataky z prostredia vlastnej strany? Uvidíme v septembri, kedy sa opäť vyberie na východ, a má tam prebehnúť diskusia aj s radovými členmi.


K predletnej vzbure východniarov čítajte viac:

Ficov "Parný valec z Malej Id(k)y" prevalcoval vzburu, upokojil oligarchov a napravil Pellegriniho
Ako rýchlo sa revolta v Smere začala, tak aj skončila. Každý, kto očakával Ficovo kajanie alebo drastické zmeny vo vedení Smeru, by si mal zrekapitulovať históriu všetkých rebélii, ktorým už musel predseda strany Smer-SD čeliť. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký


Bývalá europoslankyňa Monika Smolková najnovšie pre denník SME uviedla, že od poslednej Ficovej návštevy nedošlo k splneniu žiadnej požiadavky.

„Nič sa neudialo, s nikým sme sa nestretli, nebolo žiadne rokovanie nejakého orgánu, okrem môjho na okrese. Čakáme, čo sa z toho najbližšie dni vyvinie, a uvidíme, čo bude ďalej. Ohlásená je opätovná návšteva Roberta Fica v Košiciach, kde by už nemali byť len okresní predsedovia, ale aj celé okresné rady, resp. rozšírené aj na časť členskej základne za jednotlivé okresy, kde budú môcť členovia klásť otázky,“ povedala Smolková. Údajne má ísť o širšiu diskusiu aj s členmi strany.

"Pokiaľ sa zásadné veci v Smere neudejú, zaujmeme stanovisko, ako ďalej,“ dodala Smolková. Podľa nej sa Pellegrini nechystá opustiť Smer, Hlavný denník má ale iné informácie. Čítajte viac:

Pellegriniho odchod zo Smeru je na spadnutie. Jeho "súboj o moc" s Ficom je len divadlom pre verejnosť
Po prehratých voľbách do Európskeho parlamentu to vyzeralo v strane Smer na vnútrostranícku vzburu, do ktorej sa zapojí aj premiér Peter Pellegrini. Čas ukázal, akú taktiku zvolil - takmer chladnokrvný kalkul, ktorý sa teraz blíži do... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Spomenula aj nedávne vyjadrenie exministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý povedal, že je na "politickom dôchodku". „Potešilo ma vyjadrenie pána Kaliňáka," povedala Smolková.

Ku kauze komunikácie Mariana Kočnera cez Threemu sa ale nechcela moc vyjadrovať. Dodala, že ho nepozná, a nevie ani posúdiť, "do akej miery alebo s kým sa stretával, s kým bol priateľ".

Je zvláštne, že Smolková stále verí v to, že sa nestretávali, keďže podľa nej je Fico "prezieravý politik". Vezmime si to ale logicky - ak mal Kočner byt hneď vedľa neho, je tu veľmi vysoká šanca, že sa "stretli" aspoň na chodbe bytového komplexu Bonaparte.

Aj tu sa teda ukazuje, že "smerácka DNA" nie je otázkou jednej či dvoch káuz, je to tzv. mindset - nastavenie mysle.

FICOVE BLAHOVÉ VÝZVY: Odpísali ho už aj jeho vlastní ľudia, blíži sa veľké finále?
Predsedovi Smeru Robertovi Ficovi sa tento týždeň rúcal domček z karát, ktorý tak dlho a starostlivo budoval, no bol postavený na piesku a špine, ako čoraz viac ukazujú nové informácie. To ale zďaleka nie je všetko, šou sa ešte... Čítať ďalej
17 | 08 | 2019 | Peter Bachan


V tejto súvislosti ale prezradila aj miernu "pikošku" z kuchyne Smeru. Smolková povedala, že si Fico dával pozor, s kým sa na výjazdoch stretne či nestretne. "Pýtal si informácie na ľudí, kto je to a či má nejakú temnú minulosť. Prípadne posunul to stretnutie na niekoho iného,“ cituje Smolkovú denník SME.

V tejto súvislosti sa mnohým vynára meno František Határ, nebohý Ficov tajomník, ktorý mal podľa spisu Gorila chodiť do bytu na Vazovovej ulici a riešiť dnes už dobre známe "špinavé záležitosti" namiesto neho.

Fico, Kočner, a Bödörovci: Čo všetko ich spája? Fico si s dvoma z nich tykal, čo teda naozaj nerobí s každým
Týždenník Plus 7 Dní píše o blízkych vzťahoch medzi podnikateľmi Norbertom Bödörom, jeho otcom Miroslavom Bödörom a bývalým premiérom Robertom Ficom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | Peter Bachan