Izrael zadržal za bombový útok v Predjordánsku troch Palestínčanov
24 | 08 | 2019 I TASR

Troch Palestínčanov zadržala v sobotu izraelská armáda (IDF) v súvislosti s piatkovým útokom neďaleko židovskej osady Dolev, ležiacej severozápadne od Jeruzalema na západnom brehu Jordánu.


Podomácky vyrobená bomba usmrtila v ten deň 17-ročnú Izraelčanku a vážne zranila jej brata a otca, ktorý je v armáde rabínom. Informoval o tom denník The Jerusalem Post s odvolaním sa na zdroje z palestínskych médií.

Ako uviedla palestínska tlačová agentúra WAFA, dvaja podozriví boli zadržaní v dedine Ajn Arík neďaleko Ramalláhu; posledného z trojice - študenta univerzity v meste Bírzajt, ktorý bol už predtým v Izraeli väznený - zadržali v susednej obci Ajn Kínijá neďaleko prírodného prameňa Ajn Buwín, kde došlo k útoku.

Jednotky IDF zaistili aj firemné bezpečnostné kamery nachádzajúce sa v okolí.

Podľa informácií polície bolo výbušné zariadenie nastražené už vopred a detonované na diaľku v momente, keď sa k nemu členovia rodiny priblížili, a nie hodené z auta, ako sa pôvodne predpokladalo.

Išlo už o tretí teroristický útok počas tohto mesiaca, pripomenul The Jerusalem Post.

Zaríf označil návrhy Macrona ohľadom jadrovej dohody za kroky správnym smerom
Za kroky správnym smerom označil iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf návrhy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na zmiernenie krízy okolo Spoločného komplexného akčného plánu (JCPOA) - tzv. jadrovej dohody. Zaríf to... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | TASR