AKTUALIZOVANÉ: Búrka v Západných Tatrách po sebe zanechala najmenej troch mŕtvych (VIDEO)
22 | 08 | 2019 I Marek Molnár / TASR

Najmenej troch ľudí vrátane jedného dieťaťa usmrtili vo štvrtok blesky počas búrky, ktorá prekvapila turistov na poľskej strane Západných Tatier. Informovali o tom tlačová agentúra AP a spravodajský portál Gazeta.pl.


Podľa vyjadrenia Joanny Paždziovej, hovorkyne vojvodu Malopoľského vojvodstva, pre AP pochádza tento údaj od veliteľov prebiehajúcej záchrannej operácie.


Portál Gazeta.pl informoval o neoficiálnej bilancii s najmenej troma obeťami na životoch vrátane 13-ročného chlapca, najnovšie s odvolaním sa na rozhlasovú stanicu RMF FM hlási až štyroch mŕtvych vrátane dvoch detí. Dodáva, že krakovská záchranná služba eviduje dve usmrtené osoby a vyše 20 zranených.




Podľa údajov poľskej Tatranskej dobrovoľníckej záchrannej služby (TOPR) prebiehal zásah v západotatranskom masíve Giewont, kde blesk udrel do skupiny turistov. V tejto skupine sa nachádzali aj deti.

Predstaviteľka krakovskej leteckej záchrannej služby Kinga Czerwiňská uviedla, že na pomoc turistom boli vyslané štyri vrtuľníky. K nahláseniu udalosti došlo krátko po 14.00 h.



Irán predstavil nový systém protivzdušnej obrany (VIDEO)
Teherán vo štvrtok predstavil nový systém protivzdušnej obrany vyrobený v Iráne. Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že sa tak stalo v čase rastúceho napätia medzi Iránom a Spojenými štátmi. Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Marek Molnár / TASR