PS/SPOLU: Stoja za všetkými, vďaka ktorým sa fakty o fungovaní mafiánskych praktík na Slovensku odhaľujú
19 | 08 | 2019 I SITA

Predstavitelia koalície Progresívne Slovensko/Spolu-občianska demokracia (PS/Spolu) stoja za všetkými slušnými prokurátormi, vyšetrovateľmi a policajtmi, vďaka ktorým sa fakty o fungovaní mafiánskych praktík generácie Mariana K. na Slovensku odhaľujú, informovala agentúru SITA hovorkyňa koalície Silvia Hudáčková.


"Prokurátori špeciálnej prokuratúry získali vážne poznatky o trestných činoch predstaviteľov štátnych orgánov a očakávajú, že tlaky na nich sa budú stupňovať, polícia asi na pokyn Mariana K. lustrovala aj ich. Ešte nikdy obludné praktiky politikov generácie Mariana K. neboli odkryté v takom rozmere. Želáme si a urobíme všetko pre to, aby tieto trestné činy boli vyšetrené a vinníci v štátnych orgánoch potrestaní,“ priblížila koalícia v stanovisku.

Politikov generácie Mariana K., ktorí sa s ním poznali, vypisovali si s jeho volavkou, tykali si a vybavovali si cez neho veci, dostávali jeho lístočky z basy, chcú členovia koalície vymeniť za ľudí, ktorí nie sú zaťažení žiadnymi kontaktmi s mafiou a sú pripravení urobiť s touto generáciou poriadok. „Podporujeme aj výzvu prokurátorov, aby všetci dotknutí politici prišli podať vysvetlenie a povedali pravdu o tom, čo sa o nich píše v komunikácii Mariana K. s Alenou Zs.,“ dodala hovorkyňa koalície.

KOČNEROV SVET SA ROZPADÁ? Novinárov chytil do emotívnej pasce, ktorá môže byť súčasťou jeho plánu
Podľa niektorých ohlasov padli novinári zverejnením Kočnerovej komunikácie na jeho úroveň, keďže on im urobil ešte v roku 2016 to isté. Je to ale naozaj tak? Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Prokuratúra chce v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka podať obžaloby na jeseň. Informovali o tom dnes na brífingu dozorujúci prokurátori Úradu Špeciálnej prokuratúry s tým, že vyšetrovateľ v septembri bude informovať procesné strany o výsledkoch vyšetrovania a pokiaľ nepríde k výraznému zlomu, bude skupina okolo obvinenej Aleny Zs. obžalovaná.

Prokurátori majú stále pochybnosti v tom, kto na novinára vystrelil, ale zatiaľ pracujú s verziou, že vraždil Miroslav M. V prípade je tiež obvinený jeho bratranec Tomáš Sz. a Zoltán A., ktorý podľa medializovaných informácií od začiatku spolupracuje s políciou. V prípade vraždy novinára je obvinený aj Marian K.

Z vyšetrovania podľa prokurátorov vyplynulo, že na rôznej závažnej trestnej činnosti sa podieľali aj predstavitelia štátnych a justičných orgánov. Telefón Mariana K. získali orgány činné v trestnom konaní od bývalého príslušníka SIS Petra Tótha, ktorý v prípade vystupuje ako svedok. „Je tam súhrn dôkazov, ktoré ten telefón jednoznačne identifikujú ako telefón Mariana K.," uviedol dozorový prokurátor.