V Strednej Amerike potrebuje potravinovú pomoc 1,4 milióna ľudí
09 | 08 | 2019 I TASR

V krajinách Strednej Ameriky žije 1,4 milióna ľudí, ktorí naliehavo potrebujú potravinovú pomoc. Oznámil to v piatok Svetový potravinový program OSN (WFP), ktorého údaje prevzala tlačová agentúra DPA.


Príčinou tohto stavu sú výpadky v poľnohospodárskej produkcii v dôsledku nepredvídateľných poveternostných javov z posledných piatich rokov, ako sú dlhotrvajúce suchá, ale aj nadmerné dažďové zrážky. Tie "zdecimovali" úrodu kukurice či fazule, čo postihlo dva milióny ľudí v Guatemale, Hondurase, Salvádore a Nikarague.

Mnohí miestni roľníci majú ťažkosti uživiť svoje rodiny, ktoré tak vidia ako jedinú zostávajúcu možnosť emigráciu. Tá však podľa WFP nie je riešením a tí, čo zostávajú, sú naďalej vystavení utrpeniu.

Potravinová agentúra OSN chce výrazne rozšíriť pomoc obyvateľom tejto časti sveta. Darcovské krajiny žiada v tejto súvislosti o príspevky v sume 72 miliónov dolárov, z čoho môže mať podľa nej prospech 700.000 Stredoameričanov.

Karel Gott sa rozplakal pred kamerami: Potrebujem svoju drogu, bez nej nemôžem fungovať!
Karel Gott dostal darček k nedávnym osemdesiatinám aj od nemeckej televízie MDR! Tá s ním totiž natočila nákladný dokument o jeho živote. Slávik sa v ňom pri putovaní po dôležitých miestach svojho života rozplakal a priznal, že bez spievania nemôže... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | Ján Prokop