Bezpečnostný personál na barcelonskom letisku El Prat vstúpil do štrajku
09 | 08 | 2019 I TASR

Pracovníci bezpečnostnej kontroly na barcelonskom letisku El Prat vstúpili v piatok do časovo neobmedzeného štrajku a žiadajú lepšie pracovné a platové podmienky, informoval o tom na svojej webovej stránke španielsky denník El Mundo. Protestná akcia sa začala vo štvrtok o polnoci.


Zamestnanci spoločnosti Trablisa vstúpili do štrajku po tom, ako sa vedenie spoločnosti nedohodlo s odbormi na zlepšení platových a pracovných podmienok, uviedol webový portál The Local.

Situácia sa môže skomplikovať, pretože letisko je uprostred letnej sezóny a len na piatok je naplánovaných takmer 1000 letov.

Štátny prevádzkovateľ letísk AENA a letecké spoločnosti cestujúcim odporúčajú, aby na letisko prišli v časovom predstihu, pretože čakacie lehoty na bezpečnostných kontrolách sa môžu predĺžiť.

Podobný štrajk vyhlásil personál na letisku El Prat aj v auguste 2017. Pasažieri vtedy na odbavenie svojej batožiny pred odletom čakali niekedy i celé hodiny.

Letisko El Prat leží približne 14 kilometrov juhovýchodne od centra Barcelony.

Na Novom Zélande zadržali 200 kilogramov metamfetamínu
Na Novom Zélande zatkli dvoch Britov, ktorí mali vo svojom byte v Aucklande metamfetamín za milióny dolárov. Zásah bol výsledkom takzvanej Operácie Essex, počas ktorej sa polícia zamerala na zahraničnú zločineckú skupinu aktívnu na Novom... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA