EC Investments Křetínského a Tkáča získala 50 % v hernej agentúre Grunex
06 | 08 | 2019 I SITA

 Spoločnosť EC Investments, a.s. (ECI) podnikateľov Daniela Křetínského a Patrika Tkáča získala polovičný podiel v hernej agentúre Grunex, ktorá sa špecializuje na marketingové a PR aktivity zamerané na počítačových a konzolových hráčov a eSport.


Agentúra Grunex o tom informovala v utorok. Ako uviedla ďalej v tlačovej správe, cieľom akvizície je výrazne posilniť oblasť elektronických športov v ECI, spolupracovať v tomto segmente s ostatnými spoločnosťami, v ktorých majú obaja podnikatelia podiel, ako aj rozvíjať eSport v Českej republike a na Slovensku. Cenu akvizície zúčastnené strany neoznámili.

Agentúra Grunex pôsobí viac ako desať rokov a podľa vlastných údajov je najväčším subjektom v oblasti herného marketingu na českom trhu.

Vo svojom portfóliu má herné weby so súhrnnou návštevnosťou zhruba 330 tis. hráčov mesačne, širokú škálu facebookových stránok s 500 tis. fanúšikmi a podiel v hernom programe Re-Play na televíznom kanáli Prima COOL.

GALKO REAGUJE: "Na takto narýchlo zvolanom kongrese kandidovať na predsedu SaS nebudem"
Poslanec za SaS Ľubomír Galko cez Facebook oznámil, že na septembrovom mimoriadnom sneme nebude kandidovať za predsedu strany Sloboda a Solidarita. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Jediným konateľom agentúry Grunex zostáva jej súčasný majiteľ Martin Liberský, ktorý bude aj po dokončení akvizície riadiť jej chod.

EC Investments drží podiel 40 % v Mall Group, ktorá je poprednou e-commerce skupinou v strednej a východnej Európe. Mall Group je skupina e-shopov, do ktorej patria okrem nákupných galérií Mall aj špecializované e-shopy, napríklad košík.cz.

ECI má tiež podiel v cenovom porovnávači Heureka. Tržby skupiny v uplynulom roku prekročili 700 mil. eur. Vlastníkmi ECI sú podnikatelia Daniel Křetínský (50 %), Patrik Tkáč (40 %) a Roman Korbačka (10 %).

MLADÝ FICO K INTERRUPCIÁM: "Som za, žena sa musí rozhodnúť sama"
Predseda strany Smer-SD Robert Fico zastával v mladšom veku iný názor k interrupciám, než aký zastáva dnes. Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | Peter Bachan