Tatranský veterán ponúkne opäť kúsok automobilovej histórie
02 | 08 | 2019 I SITA

Pod Tatrami sa od dnešného dňa schádzajú nadšenci historických vozidiel v rámci 33. ročníka podujatia Tatranský veterán. Vidieť ich bude možné v Kežmarku, Spišskej Novej Vsi a Poprade. „Tento rok sa do zrazu zapojilo 60 posádok, pričom každé jedno auto je jedinečné a má vlastný príbeh.


Veterány prezentujú vývoj motorizmu vrátane dizajnérskej práce. Pri pohľade na tieto historické vozidlá, človek často zistí, že sa pozerá na umelecké diela, ktoré častokrát predbehli dnešnú dobu,“ uviedol Marek Môcik, prezident združenia Tatranský veterán Car Club Poprad, ktoré podujatie organizuje.

Podujatie si podľa Môcika získava z roka na rok viac priaznivcov z radov verejnosti i samotných účastníkov jazdy. Minulý ročník ho sprevádzali po trase stovky divákov. „Vozidlá si spravia v každom meste zastávku a výstavu pre verejnosť. Verím, že jazdu si okrem posádok vychutnajú aj návštevníci výstav, ktorí sa majú na čo tešiť,“ doplnil prezident motoristického združenia.

TATRY: Horskí i leteckí záchranári pomáhali počas dňa viacerým turistom
Horskí i leteckí záchranári pomáhali v stredu viacerým turistom. Z Horskej záchrannej služby informovali, že najprv v ranných hodinách prišla žiadosť o pomoc z Chaty pod Rysmi, kde sa nachádzalo deväťročné dievča z Indie. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | TASR


Historické automobily si bude možné pozrieť v sobotu 3. augusta na námestí v Kežmarku od 9:00 do 11:00, od 12:00 do 14:00 na námestí v Spišskej Novej Vsi a následne od 15:00 do 17:00 v Poprade, na pešej zóne v blízkosti konkatedrály.

Aj tento ročník bude prehliadkou všetkých dekád automobilovej histórie. Diváci počas jednotlivých zastávok uvidia raritné značky ako Duessenberg, Auburn, Morris, De Soto, Rolls Royce, Ferrari, Jaguar, ale aj známe americké značky ako Ford, Buick, Chevrolet, Cadillac a Chrysler.

Česko-slovenskú automobilovú históriu budú reprezentovať značky Tatra, Škoda a Aero. Zaujímavosťou budú aj automobily zo známych filmov, pôjde o Ford Shelby GT500 alias Eleanor z filmu 60 sekúnd či Delorean DMC, ktorý sa objavil vo filme Návrat do budúcnosti.

Horskí záchranári pomáhali v Tatrách dvom turistom a rodine s deťmi
Horskí záchranári pomáhali v nedeľu v Západných Tatrách zranenému 27-ročnému holandskému turistovi. Vo Vysokých Tatrách potreboval pomoc vyčerpaný 69-ročný slovenský turista a slovenská rodina, ktorá uviazla v búrke na Popradskom plese s deťmi.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | TASR