ŠPORT: Do Alkmaaru 31 Slovákov, ale bez Petra Sagana. Novinkou miešaná štafeta mužov a žien
02 | 08 | 2019 I SITA

Až 31 cyklistov figuruje v nominácii Slovenska na blížiace sa majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike v holandskom Alkmaare (7.- 11. augusta). Chýba v nej najväčšia hviezda Peter Sagan, ktorý má iný súťažný program. Už túto nedeľu sa sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France zúčastní na exhibičnom podujatí Gran Fondo Océano a Océano v stredoamerickom štáte Panama.


"Oznámili mi to oficiálne až tento utorok, že Peter Sagan nepôjde. Inak máme na šampionáte kompletnú špičku, okrem junioriek a kategórie žien do 23 rokov sme naplno obsadili všetky kategórie," informoval Martin Riška, koordinátor cestnej cyklistiky na Slovenskom zväze cyklistiky.

V elitnej kategórii mužov budú na ME v Holandsku reprezentovať Slovensko dvaja cyklisti tímu WorldTour Bora-Hansgrohe Juraj Sagan a Erik Baška, štvorica z kontinentálnej Dukly Banská Bystrica Ján Andrej Cully, Juraj Bellan, Patrik Tybor, Marek Čanecký ako aj Adrián Babič z Cyklistického tímu FIREFLY. Medzi ženami tvoria osmičku účastníčok zo Slovenska Alžbeta Bačíková, Tatiana Jaseková, Petra Machálková, Tereza Medveďová, Júlia Hrtánková, Mariana Findrová, Andrea Šimora a Lívia Hanesová.

ŠPORT: Využitá druhá šanca, Gombos vo Washingtone s kariérnym aj slovenským sezónnym maximom vo dvojhre
Koncom minulého týždňa slovenský tenista Norbert Gombos prehral vo finále kvalifikácie turnaja ATP Citi Open vo Washingtone. Vtedy sa zdalo, že jeho pobyt v metropole Spojených štátov amerických bude mať rýchly priebeh. O päť dní neskôr je rodák z... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | SITA


Slováci sa predstavia tradične v pretekoch s hromadným štartom a v individuálnych časovkách. Okrem toho si v kategórii elite traja muži a tri ženy vyskúšajú aj novinku, tzv. miešanú štafetu tímov. Predbežne sú do nej nominovaní Findrová, Hanesová, Šimora, resp. Tybor a Čanecký. "Najskôr odštartujú traja muži a neskôr odovzdajú štafetu trom ženám. Tie prídu v trojici do cieľa. Ráta sa výsledný čas druhej pretekárky z tímu v cieli. Bude to premiéra tejto disciplíny na šampionátoch," ozrejmil Martin Riška.

Podľa Rišku prvá čas slovenskej výpravy, ktorá bude mať celá takmer 50 ľudí, odchádza do Holandska už v nedeľu 4. augusta. Elitní pretekári z tímu Bora-Hansgrohe priletia až v piatok pred nedeľňajšími pretekmi mužov s hromadným štartom. Cyklisti absolvujú 172,6 km rozdelených do jedného veľkého okruhu s dĺžkou 46,16 km a 11 menších okruhov po 11,5 km. "Profil pretekov je relatívne rovinatý a v závere sa zrejme pôjde do šprintu. Máme na to typy jazdcov, ktorí by mohli uspieť, najviac azda Erik Baška či medzi juniormi Pavol Kramarčík," dodal Riška.

ŠPORT: Spartak Trnava získal ďalšieho mladíka, angažoval stredopoliara Gamboša
Fortunaligový futbalový klub FC Spartak Trnava získal do svojho kádra talentovaného stredopoliara Martina Gamboša. Ako informuje oficiálny web "červeno-čiernych", slovenský reprezentant v kategórii do 21 rokov prichádza do Trnavy z konkurenčného... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | SITA


Nominácia Slovenska na ME 2019 v cestnej cyklistike v Alkmaare (Hol., 7.- 11. augusta):

JUNIORI (6)
Pavol Rovder (Cyklo Spiš)
Pavol Kramarčík a Simon Nagy (obaja TJ Slávia ŠG Trenčín)
Tobias Vančo (ŠKC Dubnica nad Váhom)
David Sikora a Marek Gajdula (obaja CyS - Akadémia Petra Sagana)

JUNIORKY (4)
Nora Jenčušová (Schwabik cycling Cea)
Radka Paulechová (CyS - Akadémia Petra Sagana)
Simona Záhorcová a Vladimíra Zelinová (obe MŠK Žiar n.Hronom - CK)

MUŽI DO 23 ROKOV (6)
Samuel Oros (Dukla Banská Bystrica)
Matúš Štoček (Beltrami TSA Hopplá Petroli Firenze)
Matej Blaško (Topforex - Lapierre Pro Cycling Team)
Martin Vlčák a Lukáš Kubiš (obaja Dukla Banská Bystrica)
Andrej Líška (TJ Slávia ŠG Trenčín)

ŽENY ELITE a ŽENY DO 23 ROKOV (8)
Alžbeta Bačíková (CK DUKLA Bratislava)
Tatiana Jaseková (BIKEPRO SPORT)
Petra Machálková (CyS - Akadémia Petra Sagana)
Tereza Medveďová (BEPINK)
Júlia Hrtánková (CK EPIC Dohňany)
Mariana Findrová a Lívia Hanesová (CK Banská Bystrica)
Andrea Šimora Bike (Team Juhasky)

MUŽI ELITE (7)
Juraj Sagan a Erik Baška (obaja Bora-Hansgrohe)
Patrik Tybor, Marek Čanecký, Ján Andrej Cully a Juraj Bellan (všetci Dukla Banská Bystrica)
Adrián Babič (Cyklistický tím FIREFLY)

ŠPORT: Martin Škrtel opäť údajne blízko k prestupu do Glasgowa Rangers
Čo sa nepodarilo v máji 2018, mohlo by slovenskému futbalovému obrancovi Martinovi Škrtelovi vyjsť v lete 2019. Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | SITA