Do Ligy Majstrov vstupuje už aj PAOK Solún s Miroslavom Stochom, zmeria si sily s Ajaxom Amsterdam
01 | 08 | 2019 I SITA

V treťom predkole futbalovej Ligy majstrov 2019/2020 sa predstaví dovedna 20 klubov, v ktorých pôsobia aj dvaja slovenskí futbalisti. Stredopoliar Michal Škvarka s maďarským Ferencvárosom Budapešť postúpil do tejto fázy cez bulharský Ludogorec Razgrad a maltskú Vallettu. Do hry vstupuje aj PAOK Solún, do ktorého sa nedávno vrátil nitriansky rodák Miroslav Stoch. Gréckeho šampióna čaká konfrontácia so semifinalistom predošlej edície Ligy majstrov Ajaxom Amsterdam.


PAOK Solún si tretie predkolo Ligy majstrov zahral aj v predošlom ročníku a po výsledkoch 3:2 doma a 0:0 vonku postúpil cez ruský Spartak Moskva. V play-off však už nebol úspešný a vypadol s Benficou Lisabon (1:1 vonku a 1:4 doma). O prienik do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej súťaže sa pokúsi aj za pomoci Miroslava Stocha, ktorý v predkolách LM odohral už 17 stretnutí. Počas svojho pôsobenia v Twente si dvakrát zahral aj proti Ajaxu, ale ani v jednom z týchto duelov neskóroval.

Pre maďarského šampióna Ferencváros Budapešť je postup do 3. predkola LM veľkým úspechom, pretože naposledy bol v tejto fáze ešte v roku 2004. Teraz ho čaká chorvátske Dinamo Záhreb, ktoré bude v úlohe papierového favorita. "Dostali sme veľmi ťažkého súpera. Musíme sa dobre pripraviť," povedal Michal Škvarka podľa denníka Šport. Bývalý hráč MŠK Žilina v júli podpísal s Ferencvárosom kontrakt na tri roky a v doterajších štyroch pohárových súbojoch chýbal na ihrisku len deväť minút.

Šéf Red Bullu nevylúčil možnosť, že Verstappen získa majstrovský titul
Už tradične je posledným podujatím v kalendári pretekov formuly 1 pred mesačnou letnou prestávkou Veľká cena Maďarska. Na okruhu Hungaroring neďaleko Budapešti je historicky najúspešnejším jazdcom Brit Lewis Hamilton, ktorý na ňom triumfoval... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR


Slovenský majster ŠK Slovan Bratislava stroskotal v LM 2019/2020 už v úvodnom predkole, nad jeho sily bol čiernohorský šampión Sutjeska Nikšič. Ten následne vypadol s cyperským APOELom Nikózia, ktorému podľahol doma 0:1 a vonku 0:3.

Prvé zápasy 3. predkola sú na programe 6. a 7. augusta, odvety jednotne 13. augusta. Tímy, ktoré z tretieho predkola postúpia do play-off si vopred zaistia účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej ligy.

Dvojice 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2019/2020:

Majstrovská vetva
CFR Kluž (Rum.) - Celtic Glasgow (Škót.)
APOEL Nikózia (Cyp.) - FK Karabach (Azer.)
PAOK Solún (Gréc., Miroslav Stoch) - Ajax Amsterdam (Hol.)
Dinamo Záhreb (Chor.) - Ferencváros Budapešť (Maď., Michal Škvarka)
Crvena zvezda Belehrad (Srb.) - FC Kodaň (Dán.)
NK Maribor (Slovin.) - Rosenborg Trondheim (Nór.)

Ligová vetva
Istanbul Basaksehir (Tur.) - Olympiakos Pireus (Gréc.)
FK Krasnodar (Rus.) - FC Porto (Portug.)
FC Bruggy (Belg.) - Dynamo Kyjev (Ukr.)
FC Bazilej (Švaj.) - LASK Linz (Rak.)

Kukučka bol fascinovaný Philom Jacksonom, páči sa mu aj Jürgen Klopp
Už počas hráčskej kariéry svojím herným prejavom dával najavo, že mu to myslí a v budúcnosti by mohli jeho cesty smerovať k trénerskej kariére. Hádzanár Peter Kukučka bol tvorca hry, ktorý na palubovke dirigoval spoluhráčov a dával myšlienku hre... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA