Neexistuje štát, kde by si jedna osoba sprivatizovala políciu, tvrdí OĽaNO
01 | 08 | 2019 I SITA

Na svete neexistuje štát, kde by si jedna osoba sprivatizovala políciu. Uviedol to dnes predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič v súvislosti s nitrianskym podnikateľom Norbetom Bödörom. Ako ho doplnil poslanec NR SR Gábor Grendel, bol to práve Bödör, ktorý pre obžalovaného Mariana K. zariaďoval policajné lustrácie osôb, získaval informácie z polície alebo vplýval na konania, ktoré sa ho týkali.


„Mafia všade na svete nemôže existovať bez prepojenia na súdy, prokuratúru a políciu," povedal Grendel s tým, že presne takýmto spôsobom pôsobila skupina Mariana K. na Slovensku.

Matovič v tejto súvislosti zdôraznil, že keď bývalý premiér Robert Fico medializoval jeho daňovú kauzu, svedka zabezpečil práve Norbet Bödör. Fico podľa neho tiež už v roku 2016 priznal, že bol štyrikrát na vianočnom večierku bezpečnostnej služby Bonul.

Túto firmu podľa Matoviča Fico „nafutroval štátnymi zákazkami". „Keby som bol Robert Fico, dnes prekročím hranice a nikdy viac sa na Slovensko nevrátim," povedal. Grendel doplnil, že za súčasný stav okrem Smeru môžu aj jeho koaliční partneri. „Teraz majú príležitosť odísť ako tak bez hanby," dodal.

"Všetci skončíme v base," napísal Kočner Bödörovi po vražde. Komunikácia odhaľuje "Kočnerov svet"
Denník N píše o tom, ako úradný záznam komunikácie Kočnera s Norbertom Bödörom odhaľuje Bödörove "schopnosti" zabezpečiť výsledok v trestných veciach aj podporu Smeru. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Denník N dnes zverejnil časti komunikácie medzi obžalovaným Marianom K. a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom, ktoré sú súčasťou policajných spisov.

Polícia vo vzťahu ku komunikácii podľa denníka konštatuje, že obžalovaný sa „výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (prezývaného v komunikácii Lipstein alebo Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku. Podľa denníka napríklad v súvislosti s Lipšicom napísal v roku 2018: „Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť.“

V súvislosti s Kollárom zase, že „vlekár nemôže ísť do ďalších volieb“. Podľa polície tiež Marian K. konal spoločne s Bödörom v prospech politickej strany Smer a bol ochotný vždy pomáhať Robertovi Ficovi.

Kočner chcel odstaviť Kollára, "kauza" Čistý deň mu vtedy nevyšla. Ten teraz reaguje na "Kočneroviny"
Organizovaná zločinecká skupina cieľavedome zneužívala policajnú moc, niektorých okresných prokurátorov, sudcov a podsvetie na to, aby diskreditovala nepohodlných politikov, povedal pre TASR predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár v reakcii na... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Redakcia, TASR