Penis na trati Tour de France! Usporiadatelia premaľovávajú nevhodné obrazce za jazdy
25 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Riaditeľstvo populárneho cyklistických pretekov Tour de France si najalo dvoch mužov, ktorí bojujú proti graffiti, tento rok je módne zobrazovať na ceste, kadiaľ prechádzajú cyklisti, penis.


Je to pravdepodobne najneobvyklejšia práca na tohtoročnej Tour de France, dvaja muži v dodávke  s kýblikmi farieb prechádzajú trasu Tour ešte pred pretekármi, majú jedinú úlohu a tým je odstránenie negatívnych graffitov.

Pretože je trať Tour de France zverejnená niekoľko týždňov pred štartom, fanúšikovia zdobia kriedou alebo farbou cesty, než tu prejdú cyklisti. Ale nie vždy je výzdoba v súlade s predstavou organizátorov. V prípade, že kresba predstavuje penis, tak obaja muži musia zmeniť graffit na kresbu s nezávadným obsahom, takže penis následne zmenia napr. v sovu, bicykle alebo iné neškodné symboly. Na ulici sa objavili hlavne mužské genitálie.

ŠPORT: Rýchly dojazd v Nimes pre Austrálčana Ewana, Sagan na 4. mieste má už 309 bodov (Tour De France)
Austrálčan Caleb Ewan je prvý šprintér s dvomi etapovými víťazstvami na 106. ročníku Tour de France. V rýchlom závere 16. etapy so štartom aj cieľom v Nimes (177 km) na juhu Francúzska Ewan zdolal Taliana Eliu Vivianiho (Deceuninck - Quick Step) aj... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | SITA


Oboch Francúzov sprevádzal televízny štáb holandského televízneho vysielania "NOS". V krátkom videu vysielanom prevádzkovateľom vysielania cez Twitter je vidieť na zemi znázornený penis. Náhle vodič objaví jedno z "umeleckých diel" a kričí: "Tam, tam, tam, genitálie". Muži vyzbrojení s vedierkami s farbou začnú pracovať a premieňajú penis na farebnú sovu. Na Twitteri sa video rýchlo stalo hitom. Mnoho používateľov sa teší vážnosti, s akou obaja Francúzi vykonávajú svoju prácu. Iní ich chvália za kreativitu a rýchlosť konania.

National Interest: Prečo Amerika už nepotrebuje Blízky východ
Stratégia USA na Blízkom východe, ktorá bola založená na početných nezmyselných vojnách, sa vyčerpala a musí sa zmeniť, uviedol George Seay pre The National Iterest. Čítať ďalej
25 | 07 | 2019 | Ján Prokop