Slovenské automobilky získali nové servisno-montážne centrum za 4 mil. eur
20 | 07 | 2019 I SITA

Spoločnosť SEW-Eurodrive SK, ktorá pomohla uviesť do chodu všetky štyri veľké automobilky pôsobiace v SR, sprevádzkovala v Bernolákove v okrese Senec servisno-montážne centrum za 4 milióny eur. Súčasťou je špeciálna aplikačná miestnosť na simuláciu a testovanie jednotlivých zákazníckych riešení pred ich nasadením. Spolupráca s automobilkami tvorí pätinu obratu spoločnosti. Výhľadový plán je, že v novom sídle bude pracovať 25 zamestnancov. Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe.


Ako ďalej uviedla firma, nové sídlo vrátane servisno-montážneho centra postavili na zelenej lúke. O zriadení začali uvažovať už začiatkom tohto desaťročia. Vybudovanie vrátane všetkých prípravných úkonov trvalo necelé tri roky, z toho samotná stavba osem mesiacov. Nové zázemie SEW-Eurodrive SK sa nachádza na pozemku s plochou 13 500 metrov štvorcových. Administratívna časť má 700 a samotná servisno-montážna hala vyše 1 200 metrov štvorcových.

ŠOK: Automobilka Volkswagen musela prepustiť tritisíc svojich zamestnancov. Slovensko čelí zásadnému problému
Automobilka Volkswagen musela prepustiť tritisíc svojich zamestnancov z továrne v Bratislave. Momentálny minister hospodárstva tento krok označil ako varovnú kontrolku, pretože automobilový priemysel tu zamestnáva až 300 tisíc ľudí. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Ján Prokop


„Do projektu sme vopred zahrnuli rezervu 6 000 metrov štvorcových servisno-montážnych priestorov. Vďaka väčšiemu priestoru v Bernolákove môžeme uspokojovať požiadavky našich klientov širším portfóliom služieb ako dosiaľ,“ vysvetlil riaditeľ spoločnosti SEW-Eurodrive SK Patrik Purchart. Terajšia podoba sídla pozostáva zo sekcií na servis mechaniky i elektroniky a montáž prevodových motorov a meničov.

SEW-Eurodrive SK je pobočkou spoločnosti Süddeutsche-Elektromotoren-Werke, ktorá vznikla už v roku 1931 v Bruchsale v Bádensku-Württembersku a dosiaľ tam má centrálu. Na Slovensko vstúpila spoločnosť SEW v roku 2003. Dodáva stroje, zariadenia, technológie a riešenia v oblasti mechaniky a elektroniky pohonnej technológie firmám z automobilového, ťažobného, potravinárskeho či chemického priemyslu, ale aj cementárňam, letiskám či štadiónom.

Pellegrini chce za superodpočet na vedu a výskum pre firmy skryť štátnu pomoc automobilkám
29 | 03 | 2019 | Peter Kralik/TASR