Komentár Anny Belousovej: Kiska s Kotlebom v jednom šíku
09 | 05 | 2019 I Anna Belousovová
Oslavy Dňa víťazstva nad fašizmom vydali svedectvo o biede slovenskej politiky. Strhli masky z mnohých tvárí . Dalo by sa aj povedať , že mŕtvi vydali svedectvo o živých .A tak je to dobre!

Tí ktorí položili životy za našu slobodu , za to aby sme mi mohli žiť v mieri a dostatku nám ukazujú aj dnes po 74 rokoch , kto je kto v slovenskej politike.

Keď som si pozrela záznam z centrálnych osláv konca 2.svetovej vojny vo Zvolene, ktoré organizovala kancelária prezidenta SR, položila som si otázku :  A aký je vlastne rozdiel medzi Kotlebom  a Kiskom ?

Ten prvý na úsvite svojej kariéry organizoval nočné fakľové pochody so súkmeňovcami v čiernych uniformách , napadne pripomínajúcich gardistické uniformy a  ako predseda VÚC pošpinil pamiatku obetí padlých v SNP , keď na jeho výročie "ozdobil " budovu župy v Banskej Bystrici, v srdci povstania čiernou zástavou!

Bolo to hnusné , zbabelé naplutie do očí mŕtvym i živým. Dnes , keď sa kotlebovci prezliekli z čiernych uniforiem do zelených polokošieľ, pretože pochopili , že s bubnom na zajace sa ísť nedá , v Deň víťazstva nad fašizmom zvolili stratégiu vší. Jednoducho boli zalezení ako voš pod chrastou.

Parlamentná a podľa prieskumov druhá , resp.tretia najsilnejšia politická strana nedala žiadne oficiálne vyhlásenie ku Dňu , ktorý je jeden z najvýznamnejších dní  v histórii ľudstva vôbec !  Prečo asi?

No zrejme sa ťažko  hovorí o víťazstve nad fašizmom strane , ktorá mala na kandidátke do parlamentu ľudí oslavujúcich nacistov a dokonca aj kandidáta , ktorý Hitlera nazval mierotvorcom !!!

Preto bolo pre nich jednoduchšie zvoliť taktiku vší a zaliesť pod chrastu mlčania. Inú taktiku zvolil odchádzajúci prezident a prichádzajúci politik Kiska.

Uzurpoval si centrálne oslavy konca 2.svetovej vojny vo Zvolene len preto , aby pošpinil pamiatku padlých vojakov Červenej armády.

Veď ako inak si vysvetliť fakt, že na tieto oslavy organizátor , ktorým bola kancelária prezidenta SR neboli pozvaní zástupcovia Ruska a počas pietnej spomienky na vojenskom cintoríne , kde je pochovaných 10 tisíc rumunov a 20 tisíc červenoarmejcov nezaznela Ruská hymna?

Uzurpovať si centrálne oslavy  ukončenia 2.svetovej vojny vo Zvolene , nepozvať zástupcov Ruska a nehrať Rusku hymnu je HANBA a prejav úbohosti tohto malého človeka, ktorý sa vďaka naivite voličov stal prezidentom SR a teraz sa hrabe do politiky. Len úbožiak si môže niečo dokazovať na hroboch mŕtvych. Kiska to však robí rád . Hyenistické  správanie je mu vlastné.

Nikdy nevynechá príležitosť, aby sa nepriživil na smrti Kuciaka a Kušnírovej. A "hrdinský" bojuje s mŕtvymi vojakmi Červenej armády . Tak ako Kotleba "hrdinsky " bojuje s padlými v SNP . Ani Kiskovi , ani Kotlebovi nikdy nedôjde , že títo mŕtvi ich  a im  podobných už porazili a porazia vždy!Ich víťazstvo je večné !  To len hlupáci ako títo dvaja prichádzajú a odchádzajú.