Lekári odhalili príčinu smrti Daniela Nekonečného. Výsledky pitvy sú zarážajúce
04 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Druhá pitva legendárneho šoumena Daniela Nekonečného odhalila, čo sa mu skutočne stalo.


Daniela Nekonečného našiel majiteľ domu bez známok života v utorok 26. marca. Podľa lekárov zomrel oveľa skôr. Informáciu podala pre Dennik Blesk jeho partnerka Zuzana Kárdova.

"Daniel zomrel 23. marca v kúpeľni, kde ležal na podlahe vedľa vane. Príčinou bol nekontrolovaný zvýšený krvný tlak, následný infarkt a opuch srdca a mozgu. Testy na toxikológiu boli negatívne," uviedla.

Podľa nej si občas sťažoval na infarktové stavy, ktoré pripisoval únave z vystúpenia a na epilepsiu, na ktorú sa liečil. "V dome som našla liek Neurotyp, ktorý bral na epilepsiu. Na vysoký tlak tam nič nebolo a ani nikdy nehovoril, že by sa na vysoký tlak liečil. Keby to vedel, tak by tu s nami stále bol," dodala.

"Kapitán, kapitán," kričal dav na Bradle. Dankov prejav sa nezaobišiel bez komplikácii
Milana Rastislava Štefánika, otca česko-slovenskej štátnosti, by mrzela spoločenská klíma, ktorá panuje na Slovensku. "Sme natoľko sebeckí, že zabúdame na odkazy našich velikánov," vyhlásil na celonárodnej spomienkovej slávnosti pri príležitosti... Čítať ďalej
04 | 05 | 2019 | TASR, Roman Suchý


Posledná rozlúčka s Danielom Nekonečným bola presne pred mesiacom. Na poslednú rozlúčku s umelcom prišli aj speváčky Ilona Csáková a Eva Pilarová, komik Václav Krejčí, tanečnica kapely Šum Svišť Lejla Abbasová alebo Kyklop z Maxim Turbulenc.

Smútočnú reč vtedy predniesol moderátor a člen dua Těžkej Pokondr Miloš Pokorný. Nekonečného označil za výnimočného človeka. Rozprával aj o jeho vzťahu so Zuzanou Kárdovou aj jej dcérou Terezou. Taktiež spomenul Nekonečného záľubu v cestovaní.

Na pohrebe zneli Nekonečného piesne, ktoré si uctili tancom tanečnice Šumu a prítomní hostia potleskom do rytmu, ktorý na konci skladieb prechádzal v búrlivý aplauz.

Ako z akčného filmu. Muži neboli spokojní s ochrankou v pražskom klube, tak začali okolo seba strieľať
Scéna ako z akčného filmu sa odohrala v sobotu okolo poludnia pri pražskom klube Ateliér, píše internetová stránka televízie Nova. Dvaja muži tam údajne vystrelili z plynovej pištole a následne sa schovali v aute. To im však následne rozmlátila... Čítať ďalej
04 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová/TASR


Dan Nekonečný sa narodil 29. júna 1966 v Boskoviciach. Po štúdiu na DAME sa preslávil predovšetkým vďaka hudbe, keď sa ocitol na čele kapely Šum svišťov.

Na vystúpenia, ale nielen tam, sa obliekal do výstredného oblečenia, najčastejšie žltej farby. Okrem hudby sa objavil napríklad aj vo filme Ako sa krotia krokodíly.