Pôjdete aj vy? Bratislavský Majáles ponúkne koncerty, diskusie, ale aj ohňostroj
03 | 05 | 2019 I TASR

 Mestský viacžánrový festival Bratislavský majáles odštartuje v piatok na Tyršovom nábreží v hlavnom meste svoj 12. ročník. Do nedele večera ponúkne niekoľko hodín koncertov, diskusie, street food stánky, zábavu pre deti a chýbať nebude ani tradičný záverečný ohňostroj.


Koncertný program majálesu sa začne v piatok o 16.50 h koncertom kapely Secret Session. Nasledujú Folk & Bass Orchestra, The Youniverse a Los Orangutanes. V sobotu od 15.15 h vystúpia hudobné skupiny Girls From The Moon, Hviezda, „Medley band“, Slobodná Európa a sobotné koncerty uzavrie Billy Barman. V nedeľu rozozvučia Tyršovo nábrežie od 15.20 h Taste of Brass, Vypsaná fixa a Saténové ruky. Od 19.10 h bude pódium a záverečný program majálesu patriť skupinám Para a neskôr kapele Hex.

Súčasťou Bratislavského majálesu je aj zóna s klasickým festivalovým sortimentom jedál a nápojov. Na svoje si prídu aj milovníci piva. Chýbať nebude ani niekoľko desiatok street food stánkov či divadelné predstavenia a oddychová zóna pre deti.

Kočnerov advokát podal na Generálnu prokuratúru mimoriadny opravný prostriedok
Obhajca obvineného a aj obžalovaného podnikateľa Mariana K. Marek Para podal vo štvrtok na Generálnej prokuratúre SR mimoriadny opravný prostriedok voči rozhodnutiu Úradu špeciálnej prokuratúry SR, ktorý nedávno zamietol sťažnosť podnikateľa vo... Čítať ďalej
03 | 05 | 2019 | TASR


Tradične bude na majálese Café Európa so svojím stanom, kde sa bude diskutovať tentoraz na témy: Dvojitá kvalita potravín - mýtus alebo fakt; Naozaj europoslanci nič nezmôžu? a Ako ďalej Bratislava? Súčasťou festivalu bude v nedeľu aj cyklojazda Župná dvadsiatka. Svoje plány bude prezentovať v sobotu a v nedeľu aj bratislavská samospráva, ktorej zástupcovia budú v červenom stánku s logom Bratislava diskutovať o zonácii horského parku, cykloplánoch v Bratislave, projekte Živé námestie. Taktiež o mladých ľuďoch a nočnom živote, Metropolitnom inštitúte, parkovacej politike či o električkách v hlavnom meste.

Vyvrcholením festivalu bude ohňostroj s hudobnou kulisou odpálený v nedeľu okolo 21.50 h z plavidla na Dunaji.