Assange by mal vo Švédsku čeliť spravodlivosti, myslia si niektorí britskí poslanci
13 | 04 | 2019 I TASR

Vyše 70 britských zákonodarcov vyzvalo v piatok večer vládu, aby sa uistila, že zakladateľ organizácie WikiLeaks Julian Assange bude vo Švédsku čeliť spravodlivosti, ak tamojšia prokuratúra obnoví voči nemu vyšetrovanie údajného sexuálneho útoku. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.


Zákonodarcovia v liste naliehajú na britského ministra vnútra Sajida Javida, aby "urobil všetko, čo je v jeho silách na presadenie krokov, ktoré zabezpečia, že Julian Assange môže byť vydaný do Švédska v prípade, že táto krajina podá žiadosť o jeho vydanie." 

ZDRAVIE: Lieky na predpis vždy treba doužívať
Lieky predpísané lekárom je vždy potrebné doužívať, aj keď majú ľudia pocit, že im už nič nie je, aby sa ochorenie nevrátilo. „Pre pacienta to okrem zdravotného rizika predstavuje aj komplikovanie bežného života, opakovanú práceneschopnosť, s čím... Čítať ďalej
13 | 04 | 2019 | TASR


Assange sa uchýlil na ekvádorské veľvyslanectvo v Londýne v roku 2012. Vtedy ho vo Švédsku vinili zo sexuálneho útoku, avšak vyšetrovanie bolo neskôr zastavené. On sám toto obvinenie dlhodobo popiera. Švédska prokuratúra vo štvrtok oznámila, že preskúma žiadosť o obnovenie predbežného vyšetrovania voči nemu.

Assangea zatkli vo štvrtok na základe žiadosti Spojených štátov o jeho vydanie, ako aj na základe obvinení z porušenia podmienok prepustenia na kauciu.