Utorňajší protest prívržencov ĽSNS z iného uhla pohľadu
10 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Autor Ivan Lehotský sa pre portál hlavnespravy.sk rozpísal o včerajšom proteste prívržencov strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, ktorý sa odohral pred budovami Najvyššieho súdu a Generálnej prokuratúry.


Hneď na začiatku sa autor vyjadril, že v procese nešlo o politickú stranu, ale o slobode vyjadrovania ako takej."Ak niekto chce zrušiť stranu, ktorú volilo v minulých voľbách vyše dvestotisíc ľudí (a dnes je počet jej priaznivcov pravdepodobne ešte oveľa vyšší) zato, že má na niektoré veci iný názor, tak je to povážlivý signál, že sloboda vyjadrovania tu je, ale iba pre niektoré povolené názory – čiže inými slovami, že sloboda vyjadrovania v tomto štáte neexistuje," píše Lehotský.

Slobodu slova následne prirovnáva k tehotenstvu. "So slobodou vyjadrovania to totiž je ako s tehotenstvom: buď je alebo nie je. Tak ako nie je možné byť trochu tehotný, tak ani nie je možné zmysluplne hovoriť o čiastočnej slobode vyjadrovania."

Matovič sa obáva ďalšej Ficovej vlády, Kollár vraj píše Procházkovčiny
Predsedovia strán OĽaNO a SME RODINA - Igor Matovič a Boris Kollár včera urobili na sociálnej sieti Facebook pre verejnosť menšiu šou. Pochytili sa na otázke budúcej koalície. Čítať ďalej
10 | 04 | 2019 | Roman Suchý


Lehotský tvrdí, že generálny prokurátor Jaroslav Čižnár si touto kauzou postavil pomník."Taký súbor nezmyslov, aký dokázal zozbierať a poslať na Najvyšší súd SR, aby dosiahol rozpustenie Ľudovej strany Naše Slovensko, sa totiž len tak nevidí," napísal.

„ĽSNS vo svojom programe vyjadruje postoje k imigrantom pod nadpismi ,Nedovolíme imigrantom obsadiť Slovensko‘ a ,Slovensko nie je Afrika – nikdy sa nepodriadime cudzincom‘, čím v rozpore so zákonom nabáda k potrebe zásadnej revízie slovenskej zahraničnej politiky,“ cituje autor poslanca Milana Uhríka.

Lehotský ďalej píše, že "podľa Čižnára je trestné chcieť zmeniť vojenskú a obrannú politiku tejto krajiny. Teda nesmieme mať iný názor a zrejme už musíme na večné veky ostať členmi NATO, pretože to nie je možné kritizovať. A označiť zločinecký pakt, ktorý x-krát postupoval v rozpore s medzinárodným právom a vraždil nevinných ľudí, za zločinecký pakt, je vraj tiež trestné."

Ak Vás zaujíma táto téma, článok si môžete dočítať TU.