Komentár Petra Králika: Angažovaní - celkom slušní zväzáci nám idú na púť do Bruselu
08 | 04 | 2019 I
Iniciatíva Za Slušné Slovensko sa vybrala na púť do Bruselu. Tak nejak v domnení a kopírujúc predstavu svojho súputníka, že je ich viac, slovami Karolíny "Svetlej" Farskej budú bojovať za "získavanie a deľbu relevantných informácií o projektoch i problémoch Únie, ktoré pomôžu zachovať si kritický odstup od množstva konšpirácií a hoaxov na sociálnych sieťach."

Nič proti gustu a ani hľadaniu svätého "slušného" džihádu v európskych témach.

Keď už sme pri tom kritickom myslení, človek by skôr očakával niečo k veci. Napríklad, práve v čase podniknutia tejto zväzáckej púte vrcholí debata o Brexite.

Donald Tusk minulý týždeň prišiel s nápadom tzv. flexibilného brexitu. Jeho podstatou je napríklad aj to, že sa Veľká Británia napokon zúčastní eurovolieb a dostane 12 mesačný odklad na vystúpenie.

Otázka prečo by si sa mala krajina, ktorá sa rozhodla dobrovoľne odísť z EÚ zúčastniť volieb do europarlamentu, tak nie je otázkou šírenia konšpirácii, ale rýdzim predmetom pre kritické myslenie. Tuskov návrh sa totiž dotýka priamo Slovenska, pretože konečný počet europoslancov môže byť nie 14 ale 13.

Poslednú dobu sme sa naučili na Slovensku navzájom  kŕmiť odpadom politického marketingu.

Od imaginárneho zápasu so zlom až po utkvelú obsesiu, že je nás viac k novému tipu slušnonadľudí.

K veci takmer nediskutujeme a práve vďaka politickým úderkám ako je iniciatíva Za Slušné Slovensko dlho ani nebudeme, pretože každý pokus nastoliť nejaký predmet kritického skúmania je automaticky zväzáčkami ako Karolína Farská označený za hoax a konšpiráciu.

Tak sme sa dnes dočítali, že angažovaní - celkom slušní zväzáci nám idú na púť do Bruselu. Nuž nech vám tety toaletárky na staniciach mávajú vlajočkami večne na cestu.

Ten obraz si presne tak my starší pamätáme!