Nedeľná chvíľka nevydarenej poézie Andreja Kisku alebo ako chce byť prezident premiérom
07 | 04 | 2019 I Peter Králik
Nedeľné politické relácie a ich relatívne nudný priebeh prerušili dve z troch súkromných televízií. Na TA3 v politike po poslaneckej téme o ústavných sudcoch prišla na pretras Iveta Radičová.

Ivan Kmotrík dohliadnuc cez svoj V.I.P. box na Tehelnom poli až k parlamentným voľbám, urobil nečakané rozhodnutie a ako dobre informovaný a pripravený oligarcha rozhodol, že je ten správny čas vsadiť na nové vrané kone v politickom ringu. Pretože iba táto interpretácia dáva zmysel, prečo sa Iveta Radičová a jej všedné múdra pretriasali takmer hodinu na TA3.

Napokon aj ona zahodila závoj odbornosti a pretvárku sociologičky a kontinuálne sa v závere relácie "V Politike" zmenila iba na obyčajnú a nezaujímavú hovorkyňu Kiskovho nového politického subjektu.

Jediný záver, ktorý si môže divák z celej relácie urobiť je viac než miestna otázka prečo si oligarcha SNS poisťuje pohodlie svojho zadku prenájmom vysielacieho času budúcej Kiskovej strane. Možno Kmotrík verí, že národný futbalový štadión môže byť aj v Ľubietovej a Kiska je jeho prípadná vôľa aj cesta.

Áno podobnosť s SDKÚ nie čisto náhodná.

Napokon (druhý krát som to slovo použil ja viem) o druhom SDKÚ na čele s Kiskom nevydarená nedeľná chvíľka poézie pokračovala Na telo na Markíze. Ústrednou postavou bol sám veľký Andrej lebo je ich viac teda plus jedna.

A tak sme sa mali možnosť dozvedieť, že:

 

Dostal som cenu manažér roka, ale ani za Boha neviem koľko moja firma doplácala na daniach...


 

Vraj reláciu musel predtáčať vo štvrtok lebo synček v nedeľu dve hodiny spí, ale inak je pripravený robiť 16 hodín denne, lebo hovoril o tom s manželkou....


Ale najmä to, že prezident po novom dokáže o sebe rozprávať aj v tretej osobe. A práve tu by mali voliči spozornieť.... V princípe každý politik, ktorý o sebe hovorí v tretej osobe je pre demokraciu nebezpečný.

Nedeľná chvíľka nevydarenej poézie Andreja Kisku by mala byť pre idealistických a autentických demokratov varovaním, Andrej Kiska totiž tento týždeň verejne zaklamal už trikrát. A nezachráni to ani jeho neustále opakovanie, že o novom subjekte bude hovoriť po 17. júni, keď práve a neustále celý týždeň o ňom hovorí.