Pellegrini sa postavil na stranu Kažimíra. Začína boj krídiel o moc v Smere?
01 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Premiér Pellegrini sa dnes jasne postavil na stranu ministra Kažimíra, ktorý v nedeľu ako jediný politik Smeru-SD povedal, že ich partaj prezidentské voľby prehrala.


„Treba si na rovinu a otvorene vyhodnotiť skutočnosti, čo tento výsledok znamená aj pre Smer-SD. Mali by sme o tom vnútri intenzívnejšie diskutovať, hľadať príčiny a hovoriť o tom, ako ďalej, aby sme si zachovali postavenie najsilnejšej strany,” odkázal spolustraníkom Pellegrini.

Podľa šéfa vládneho kabinetu musí jeho strana reagovať.

„Nachádzame sa na politickej scéne takmer 20 rokov a nemôžeme si myslieť, že strana môže pokračovať bez toho, aby sa vyvíjala, menila v čase aj nasledujúce roky,” skonštatoval.

Oficiálne stanovisko Smeru-SD ale zostáva aj dnes podobné tomu, čo jeho zástupcovia prezentovali v nedeľu v televíznych diskusiách. Podľa nich je Smer-SD jedinou parlamentnou stranou, ktorej kandidát prešiel do druhého kola prezidentských volieb.

„Vyjadrenie ministra financií  vnímam ako pokus o otvorenie tejto diskusie,“ vyhlásil dnes Pellegrini. Debata by sa mala podľa neho uskutočniť vo vnútri strany.