Miroslav Lajčák odcestuje na pracovnú návštevu USA
01 | 04 | 2019 I tasr

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák uskutoční v dňoch 2. - 4. apríla 2019 pracovnú návštevu Washingtonu, kde sa zúčastní na zasadnutí ministrov zahraničných vecí členských krajín NATO pri príležitosti 70. výročia podpísania Severoatlantickej zmluvy.


Šéf slovenskej diplomacie vystúpi v hlavnom meste USA taktiež na konferencii „NATO at 70: Commemorating the Past. Preparing for the Future”, ktorú organizuje renomovaný think-tank Center for European Policy Analysis. Minister Lajčák využije cestu do USA aj na prezentáciu priorít slovenského predsedníctva v OBSE na pôde Helsinského výboru amerického Kongresu, stretne sa s osobitným predstaviteľom USA pre rokovania o Ukrajine Kurtom Volkerom, s poradcom prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Johnom Boltonom, odovzdá Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR bývalému námestníkovi ministra zahraničných vecí USA Wessovi Mitchellovi a uctí si pamiatku Štefana Osuského pri príležitosti 130. výročia narodenia tohto významného slovenského diplomata.

M. Lajčák bude taktiež spoločne s ministrami zahraničných vecí krajín V4 rokovať s námestníkom ministra zahraničných vecí USA Johnom Sullivanom o bezpečnostných a obranných otázkach.