PENTA: Kancelárske budovy na Waltrovke získal juhokórejský investor
28 | 03 | 2019 I tasr
Penta Real Estate vybrala v medzinárodnom tendri nového majiteľa všetkých kancelárskych budov Waltrovky v pražských Jinoniciach. Kúpnu zmluvu podpísala spoločnosť GLL Real Estate patriaca Macquarie Group, ktorá spravuje investície juhokórejskej Hanwha Investments & Securities. Informoval o tom Gabriel Tóth, PR Specialist Penta Investments, s. r. o.

Medzinárodnú súťaž podľa Tótha vyhlásila Penta Real Estate vlani na jeseň, vo finále skončili dve spoločnosti z Južnej Kórey. Poradcom Penty bola podľa Tótha pri predaji Waltrovky spoločnosť Cushman & Wakefield.

Komplex budov Aviatica, Mechanica I-II, Walter a Dynamica dokončila Penta postupne v rozmedzí rokov 2015 až 2018. Medzi najvýznamnejších nájomníkov patria spoločnosti Oracle Czech, Johnson & Johnson, Strabag, Sberbank CZ a VLM.

Tóth dodal, že pre nového majiteľa bude Penta Real Estate dočasne poskytovať služby správy budov. Penta získala areál bývalej továrne Walter na jeseň v roku 2012 od írskej developerskej spoločnosti Red Group.

Penta Real Estate je jedna z platforiem investičnej skupiny Penta, ktorá bola založená v roku 1994. Realitná divízia Penty má podľa Tótha v súčasnosti 26 projektov na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku, pričom sa zameriava najmä na segment kancelárií, bytov a retailu.