AKTUÁLNE: Šufliarsky poskytne individuálne súhlas so zverejnením komunikácie, odpovedá tak Matovičovi
28 | 03 | 2019 I Peter Králik

Peter Šufliarsky, ktorý je prvým námestníkom Generálneho prokurátora, a Marian Kočner si vymenil 430 SMS správ v priebehu prvej polovice roka 2017, tvrdí šéf OĽaNO Igor Matovič.


"Pamätáš si na náš dlhý rozhovor dve hodiny v aute?", písal napríklad Kočner Šufliarskemu a upokojoval ho, že ešte nejde "otvárať trezor", tvrdí Matovič.

Peter Šufliarsky priznal, že s Marianom Kočnerom komunikoval. „Bolo to len v roku 2017 od januára do júla, vždy bola komunikácia iniciovaná osobu M.K., moje odpovede boli prejavom mojej slušnosti a profesionality, ak tento prejav s osobou M.K, ale aj inými osobami, je chybou, tak som spravil chybu. Ospravedlňujem sa za ňu svojim kolegom, odbornej, ale aj laickej verejnosti.“

Šufliarsky zároveň dal verejný prísľub, že komunikáciu medzi ním a Kočnerom zverejní prostredníctvom individuálneho súhlasu každému žiadateľovi.

 

Prepis zverejnený Matovičom


„Peter Šufliarsky: Ok. Porozmyslam a ozvem sa…to s tymi volbami ako myslis? 


Marián Kočner: Poviem Ti osobne. Je to na dlhší rozbor.


Peter Šufliarsky: Uz tusim, ze ma zahrnies tolkymi info…ze budem mat hlavybol…


Marián Kočner: Nebudeš. Nejdem otvárať trezor. Chcem len pofilozofovať ako sa pre budúcnosť zbaviť pocitov dezilúzie, sklamania a bezmocnosti…


Peter Šufliarsky: Tak to som si vydychol…


Marián Kočner: V jednom „Tvojom prípade“ som už raz tieto pocity mal. Dodnes ma to trápi, že som Ťa lepšie nepočúval…Len som sa musel na vlastnej koži presvedčiť že pravdu si mal Ty.


Marián Kočner: Pamätáš si na náš dlhý rozhovor (cca 2 hod.) v aute?“