USA ponechajú sankcie voči Severnej Kórei až do denuklearizácie
27 | 03 | 2019 I TASR

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo v stredu povedal, že Washington bude pokračovať v uplatňovaní sankcií voči Severnej Kórei, až kým sa nedosiahne denuklearizácia režimu, informovala agentúra Jonhap.


Pompeo to oznámil v písomnom vyjadrení adresovanom americkému Kongresu pred tým, ako na jeho pôde vystúpil s cieľom prediskutovať návrh na rozpočet ministerstva zahraničia na rok 2020.

"Naša diplomatická snaha smerom ku konečnej a úplne overenej denuklearizácii Severnej Kórey, je najúspešnejšia zo všetkých, ktoré sme doteraz podnikli," oznámil Pompeo rozpočtovému výboru.

AKTUALITA: Marián Kočner bol obvinený z nelegálneho ozbrojovania
Mariana Kočnera a ďalšieho z obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka Tomáša Sz. obvinili z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. V prípade dokázania viny im podľa... Čítať ďalej
27 | 03 | 2019 | TASR


Spojené štáty podľa Pompeových slov ostávajú verné svojmu cieľu a rozpočet im umožní, aby pokračovali v diplomatickom úsilí a v plnení a presadzovaní sankcií, až kým nedosiahnu svoj cieľ.

Americký prezident Donald Trump sa so severokórejským lídrom Kim Čong-unom stretol na dvoch summitoch, cieľom ktorých bolo dohodnúť sa na zastavení severokórejského jadrového programu výmenou za ústupky v oblasti ekonomických sankcií.

Druhý summit Trump-Kim, ktorý sa konal 27. a 28. februára vo vietnamskej metropole Hanoj, sa skončil predčasne. Americký prezident podľa vlastných slov rokovania opustil vo chvíli, keď severokórejský vodca údajne žiadal úplné zrušenie amerických sankcií uvalených na KĽDR.