Izrael je v pásme Gazy pripravený urobiť "oveľa viac", povedal premiér Netanjahu
26 | 03 | 2019 I tasr

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v utorok varoval, že po pondelkových leteckých útokoch, ktorými Izrael reagoval na vypálenie rakety z pásma Gazy, je pripravený nariadiť ďalšie kroky na tomto území kontrolovanom militantným hnutím Hamas. Informovala o tom agentúra AFP.


"Môžem vám povedať, že sme pripravení urobiť oveľa viac. Urobíme, čo je nevyhnutné na ochranu našich ľudí a na ochranu nášho štátu," povedal Netanjahu prostredníctvom videoprenosu americkej proizraelskej lobistickej skupine AIPAC.

Netanjahu v pondelok oznámil, že skráti svoju návštevu vo Washingtone, aby sa mohol venovať situácii v pásme Gazy, informoval webový portál The Times of Israel.

Izraelské letectvo zničilo v pondelok v pásme Gazy budovu, v ktorej sídlilo tajné veliteľstvo Hamasu a ktorá bola zároveň aj sídlom politického lídra tejto organizácie Ismáíla Haníju. Okrem toho zasiahli izraelské vzdušné sily aj viacero ďalších objektov patriacich Hamasu.

K odvetnému útoku Izraelských vzdušných síl došlo po tom, čo militanti z Hamasu vypálili v pondelok ráno z pásma Gazy raketu, ktorá zasiahla obytný dom v oblasti Šaron v strednej časti Izraela, pričom utrpelo zranenia sedem ľudí.