Katarína Čechová: Som absolútne politicky, ekonomicky a spoločensky nezávislá
21 | 03 | 2019 I tasr

Za 34 rokov veľmi pestrej právnej praxe som žila a žijem svojou profesiou. Nikdy som nebola zapojená v žiadnej stane a hnutí. Bola to profesia a odbornosť, ktorej som sa venovala. Na rokovaní Ústavnoprávneho výboru NR SR to vyhlásila kandidátka na post ústavnej sudkyne Katarína Čechová. Na pozíciu ju nominovala ombudsmanka Mária Patakyová. Advokátka Katarína Čechová je jednou z pätice nových kandidátov.


"Teraz nastala doba, že by som mohla začať pracovať pre jedného a najvýznamnejšieho klienta - pre túto krajinu a dodržiavanie ústavnosti v nej," povedala Čechová, ktorá o sebe tvrdí, že je absolútne politicky, ekonomicky a spoločensky nezávislá a je viazaná len svojím svedomím a oddanosťou pravde, spravodlivosti a poctivosti.

Korupciu v súdnictve označila Čechová najmä za otázku výchovy a dodržiavania etických pravidiel už na úrovni vyšších súdnych úradníkov a predtým čakateľov. "Neviem, do akej miery sa to akcentuje mladým kolegom už v čase, keď sa na sudcovskú profesiou pripravujú," odkázala.