FICO NOVINÁROM: Vymýšľate si od rána do večera a kúpiť byt v Bonaparte nemám záujem
21 | 03 | 2019 I Alex Adamecký/TASR

Robert Fico opäť meškal na tlačovú konferenciu 15 minút. Už od začiatku začal ostro kritizovať novinárov. Opäť spochybnil taliansku stopu pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Informuje portál PLUS JEDEN DEŇ. 


Fico opäť zopakoval, že nahrávka rozhovoru s Vadalom neexistuje. Odmieta, že by mu dal prokurátor Juraj Novocký stanovisko k telefonátu s Vadalom preto, že sa uchádza o funkciu európskeho prokurátora. „Je nehorázne spájať s tým  jeho kandidatúru,“povedal Fico. „Spochybňujete prokurátora, ktorý v samotnom prípade zavraždeného novinára odviedol kus dobrej roboty,“povedal predseda Smeru na tlačovej besede.

Zase nadával na novinárov. „Vymýšľate si od rána do večera.“

 
Talianske bezpečnostné zložky v roku 2012 neodpočúvali Antonina Vadalu, a preto ani nedisponujú prepisom rozhovoru s Robertom Ficom.

Fico na tlačovej konferencii v Bratislave opätovne tvrdil, že Vadalu nepoznal, nevolal s ním a žiada médiá, aby zverejnili dôkaz o údajnom telefonáte, ak ho majú. Trvá na tom, že neexistuje. Voči médiám mieni podnikať kroky, kým sa neprestanú snažiť o pád tejto vlády.


"Taliansko v roku 2012, myslia sa tým všetky zložky, nevykonávalo žiadne odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky účastníckej stanice pána Vadalu, a preto ani nedisponuje údajným rozhovorom medzi ním a mojou osobou. Ak nikoho neodpočúvali v roku 2012 na území Talianska, nemôže existovať prepis rozhovoru, lebo žiadny nebol. Všetky bezpečnostné zložky vylúčili, že by Vadalu v roku 2012 odpočúvali. Dámy a páni, ak niečo máte, tak to dajte," vyhlásil Fico.



Zároveň zopakoval, že pri vyšetrovaní vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa nepotvrdila talianska stopa. Fico opätovne kritizoval médiá, tvrdí, že klamú a neospravedlnia sa. Oznámil, že Smer-SD využije "všetky legálne aj legitímne prostriedky na boj s médiami, až médiá prestanú robiť politiku a prestanú sa snažiť o pád tejto vlády".

Fico naďalej kritizuje médiá za to, že podľa neho šírili vo verejnosti názor, že za smrť novinára môže jeho vláda. Denník Sme kritizuje aj za titulnú stránku s fiktívnym hlasovacím lístkom v deň prvého kola prezidentských volieb, kde mal Maroš Šefčovič, podporovaný Smerom-SD, iné číslo ako na skutočnom volebnom lístku.

 
Prišlo aj na Ficov Bašternákov byt!

Ak pôjde do dražby byt v komplexe Bonaparte, v ktorom býva predseda Smeru-SD Robert Fico, expremiér ho nekúpi. Povedal to na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Byt má Ficovi prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého minulý týždeň odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia.


Verdikt je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať. Bašternákovi prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.