Skupina migrantov sexuálne napadla dve dievčatá v Nemecku
24 | 02 | 2019 I Bild, Roman Suchý

K veľmi nepríjemnému incidentu došlo v piatok večer v meste Pforzheim v Bádensku-Württembersku. Podľa nemeckého denníka Bildtu skupina šiestich mužov napadla dve dievčatá vo veku 17 a 18 rokov.


Polícia v sobotu uviedla, že dievčatá prechádzali Leopoldplatz-om v centre mesta, keď sa k nim priblížilo šesť podozrivých. Skupina mužov dievčatá obkľúčila a začala ich slovne napádať. Štrnásťročný mladík, podľa médií pôvodom z Iránu, sa pokúsil chytiť 18-ročnú dievčinu za zadok.

Dievčatám sa síce podarilo utiecť, muži ich ale údajne prenasledovali ako "lovnú zver". Hneď ich dohnali, obklopili a sexuálne ich obťažovali. Keď chcel jeden z okoloidúcich zasiahnuť, bol podľa polície tiež napadnutý, píše Bild.

Polícia neskôr skupinu dopadla, najmladším útočníkom bol 14-ročný muž Iránu, ostatní muži boli vo veku 19 až 31 rokov a pochádzajú zo Sýrie a Afganistanu. Muži sa po dolapení tiež správali "agresívne a neúctivo" voči polícii. Jeden zo Sýrčanov skočil vo väzbe.

Polícia teraz hľadá očitých svedkov a dúfa, že sa prihlási aj okoloidúci, ktorý sa zastal mladých žien a ktorý bol obvinenými tiež napadnutý.