Slavěna Vorobelová: Danko uteká pred Matovičom a zodpovednosťou Matečnej a Lubyovej
07 | 02 | 2019 I Slavěna Vorobelová
Ťažký týždeň pre národniarov?

Škandály na kľúčových národniarskych rezortoch - školstve a poľnohospodárstve sú hlavnou témou týkajúcou sa národniarov za posledné týždne. Kým si škandalózny Mgr.kpt.Andrej Danko vybíja v parlamente svoje komplexy na Igorovi Matovičovi a uteká pred ním, tak jeho ministerky-odborníčky čelia obvineniu za obvinením.

O charaktere predsedu SNS svedčí to, že svoje nominantky nechá pod paľbou v ťažkých časoch bez straníckej podpory. No vždy si rád pripíše zásluhu, keď príde rad na pózovanie pred novinármi na Ministerstve školstva s našimi úspešnými športovcami. Oba rezorty sú pre nás životne dôležité, keď školstvo by malo odzrkadľovať hrdosť nášho národa a naša mládež by mala dostávať kvalitné vzdelanie, ktorým sa následne odplatia dobrou službou pre našu krajinu.

Komentár Petra Sokola: Farizejstvo a predajné ohnuté chrbty Lajčáka, či Kisku k banderovcom na Ukrajine
Za komunistický výmysel označil veľvyslanec Ukrajiny Jevhen Perebyjnis vyvražďovanie Čechov za Druhej svetovej vojny banderovcami. Toto vyjadrenie ma desí a malo by vydesiť každého človeka, milujúceho slobodu a demokraciu. Jedná sa o bohapusté... Čítať ďalej
03 | 02 | 2019 | Peter Sokol

Keď rezort školstva je o „kšeftíkoch“ Andreja Danka a jeho kamarátov

Bohužiaľ to tak nie je. Reforma školstva je v nedohľadne a z médií sa zdá, že rezort školstva je o „kšeftíkoch“ Andreja Danka a jeho kamarátov. My v Národnej koalícii si vieme predstaviť čo ďalej so školstvom a je pre nás prioritou vrátiť kvalitu do našich škôl. Bolí nás vidieť, že učitelia v dnešnej spoločnosti nemajú autoritu a vysoký spoločenský kredit. Preto navrátenie autority do rúk učiteľa a navrátenie úcty tomuto vznešenému poslaniu bude jednou z priorít Národnej koalície na rezorte školstva.

Pokúsime sa opäť zatraktívniť toto povolanie na úroveň poslania, ktorým je predávať vedomosti budúcim generáciám tak, aby sme dokázali pritiahnuť kvalitných učiteľov nazad za katedry, tam kde patria. To bude jednou z našich priorít na rezorte školstva. Poľnohospodárstvo je nám veľmi blízke a preto nás bolí vidieť, že sa z neho stala akási neviditeľná burza a ozajstná produkcia sa vytratila z nášho vidieka.

 
Matečnej mlátenie prázdnou slamou pri poľskom mäse

Posledné udalosti spojené s chorým mäsom z Poľska by pre nás mali byť varovaním a vystretým prstom, že zahraničná produkcia by nemala prevládať nad tou domácou. Preto bude jednou z našich priorít oživenie malých a stredných farmárskych produkcií v regiónoch, ktorých produkty by sme chceli alokovať primárne v regiónoch ich produkcie.

Sme si vedomí, že nie každý región je schopný si pokryť celú produkciu, no pri správnom hospodárení a pomoci pri distribúcii potravín sa môžeme pokúsiť zásobovať čo najväčšiu plochu Slovenska našimi kvalitnými potravinami domácej výroby. Také sú naše vízie, konzervatívne a vidiecke. Pretože myslíme v hlavne na budúcnosť našej krajiny, ktorá je v návrate k tradičnému spôsobu života.