"Vrahovia Kuciaka boli prepustení na slobodu", vysvetľuje polícia odobratie časti spisu vyšetrovateľom
05 | 02 | 2019 I Peter Králik

Polícia Slovenskej republiky zvolila zvláštny názov svojho statusu na sociálnej sieti, aby vysvetlila otázky vyvolávajúce rozhodnutie ministerky Sakovej o odobratí časti spisu vyšetrovateľom vraždy Jána Kuciaka. Iniciatíva Za Slušné Slovensko zvoláva súčasne s krokmi ministerky opäť ľudí do ulíc na 21. februára.


 
"Vrahovia Kuciaka boli prepustení na slobodu"

"Tak takýto titulok by si nikdy nechcel prečítať prezident Policajného zboru, akýkoľvek policajt a všeobecne každý slušný občan Slovenskej republiky. Všetkým nám ide o spravodlivé potrestanie vinníkov tohto ohavného činu.", píše v úvode svojho statusu - vysvetlenia Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Včera Zsuzsová a Haščák z Penty a dnes Saková odobrala vyšetrovateľom časť spisu
Ministerka Denisa Saková sa rozhodla odobrať vyšetrovaciemu tímu, ktorý vyšetruje vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej časť spisu. Konkrétne ide o vyšetrovanie prípravy vraždy prokurátora Maroša Žilinku a bývalého ministra vnútra a advokáta... Čítať ďalej
05 | 02 | 2019 | Michaela Melišková, TASR


"Napriek úprimnej prosbe prezidenta Policajného zboru a generálneho prokurátora doposiaľ existujú úniky informácií priamo z vyšetrovacieho spisu. Vďaka týmto únikom sa obvinené osoby a osoby, ktoré ešte len budú obvinené, dozvedajú o detailoch vyšetrovania a získavajú výborné základy svojej budúcej obhajoby pred súdom. Iba z tohto dôvodu boli aktuálne prijaté bezpečnostné opatrenia, ktoré takýmto únikom zabránia.", pokračuje polícia vo svojom statuse s dosť nevhodným názvom.

Status končí tým že ak sa bude ktokoľvek snažiť manipulovať tieto opatrenia a hovoriť o nich ako o útoku na vyšetrovací tím, nebude mať pravdu. Vyšetrovací tím dosiahol jeden z najväčších úspechov v histórii slovenskej polície. Naďalej má plnú dôveru policajného prezidenta, ktorý rovnako ako verejnosť očakáva, že tento tím dostane za mreže minimálne ďalšiu závadovú osobu, ak ich nebude viac. Vyšetrovací tím musí pokračovať vo svojej výbornej práci aj naďalej, ale zároveň musia byť zastavené úniky informácií, ináč vyjde jeho snaha z posledných mesiacov na zmar.


ZA SLUŠNÉ SLOVENSKO: Vo štvrtok 21. februára bude ďalšie zhromaždenie

 

"Iniciatíva Za slušné Slovensko organizuje na štvrtok 21. februára zhromaždenie na bratislavskom Námestí SNP so začiatkom o 17:00. „Aj po roku stále voláme po slušnosti a ako odpoveď prichádza výsmech, osobné útoky a klamstvá. No my sa nevzdávame a ani nevzdáme.",informuje portál noviny.sk.

"Chceme slušné a spravodlivé Slovensko. Naše požiadavky stále pretrvávajú. Voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny. Ak sa chceme posunúť ďalej, musíme poznať mená tých, ktorí si túto obludnú vraždu objednali. Voláme po dôveryhodnej vláde, takej vláde a takej politike, ktorá je skutočnou službou všetkým ľuďom, politike, ktorá prináša víziu a riešenia," píše iniciatíva na Facebooku.



Zhromaždenie bude presne na prvé výročie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

 
Čítajte tiež:

V roku 2014 sa prevalilo, že Gábor Grendel dal lustrovať v policajnom systéme blogerov
V roku 2014 dal Gábor Grendel lustrovať v policajnom systéme blogerov, ktorí sa kriticky vyjadrovali o strane Nova a Lipšicovi napísala som na fb. statuse po prečítaní vzletných vyjadrení uvedeného poslanca k lustrovaniu Jána Kuciaka, ktoré podľa... Čítať ďalej
31 | 01 | 2019 | Jana TELEKI