ŠKANDÁL V COCA COLE! Z obchodov sťahujú 26 miliónov fliaš nápojov
25 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

Spoločnosť Coca-Cola sťahuje z rakúskeho trhu približne 26 miliónov fliaš svojich obľúbených nápojov. Podľa vyhlásenia výrobcu môžu niektoré z nich obsahovať „kovové častice“. Dôvodom má byť technická závada pri výrobe, informovala rakúska pobočka nápojového giganta podľa webu Mirror. Problém sa týka nielen limonád Coca-Cola, ale aj nápojov Fanta či Sprite, aj keď v menšom rozsahu, píše CNN iPrima.cz.

Nie je to jediný problém, ktorý spoločnosť musela v poslednom čase riešiť.

Len pred pár týždňami sa ospravedlňovala zákazníkom za chybu, keď na niektorých nápojoch uviedla, že sú bez cukru.

Rozsiahla logistická akcia sa začala v stredu, keď rakúska pobočka Coca-Coly oznámila stiahnutie 26 miliónov fliaš z obchodov.

Potenciálne rizikové produkty zahŕňajú najpopulárnejšiu kolovú limonádu, ale aj nápoje značiek Fanta, Sprite či Mezzo Mix. Všetky uvedené produkty s minimálnou trvanlivosťou medzi 4. a 12. aprílom môžu obsahovať kovové častice, uviedol web Mirror.

Podľa výrobcu je na vine technická závada, počas ktorej došlo k poškodeniu filtra

Skrz nefunkčné sitko sa mohli fľaše limonád kontaminovať kovovými úlomkami. Hoci spoločnosť spomenula viacero svojich značiek, najväčší počet stiahnutých fliaš sa týka samotnej Coca-Coly – späť k výrobcovi zamieri približne 12 miliónov litrov nápojov.

„Nemožno vylúčiť, že veľmi malý počet pollitrových PET fliaš môže obsahovať malé kúsky kovu v dôsledku technickej chyby pri výrobe. Vzhľadom na možné zdravotné riziko neodporúčame konzumáciu potenciálne dotknutých výrobkov,“ uviedla spoločnosť Coca-Cola vo svojom stredajšom vyhlásení na vysvetlenie preventívneho opatrenia.

Tí, ktorí si výrobok s vyššie uvedenou dobou trvanlivosti zakúpili, môžu fľašu vrátiť v obchode, kde ju zakúpili, a od predajcov by mali získať plnú sumu. „Účtenku nebudete potrebovať,“ zdôraznila Coca-Cola vo vyhlásení. Treba však poznamenať, že sa toto stiahnutie netýka českého trhu, ale len rakúskeho.

Len pár týždňov dozadu výrobca limonád stiahol z amerického trhu viac ako 13 000 balení nápoja Minute Maid Zero Sugar Lemonade. Podľa správy amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv obsahovali chybne označené kartóny nápoj s plným obsahom cukru, informovala stanica CNN.

Pápež František odsudzuje svet bez srdca
Pápež František vo štvrtok vydal štvrtú encykliku svojho pontifikátu, nesie názov "Dilexit nos" (Miloval nás). Odsúdil v nej svet, ktorý "stráca srdce", a to v čase globálnych nepokojov poznačených "vojnami, sociálno-ekonomickými rozdielmi a... Čítať ďalej
25 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

4o

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok