Otvorená otázka Čaputovej: Koľko stálo Slovenko to všetko spojené s budovaním kultu Vašej osobnosti?
24 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

Slovenský filmár Marek Šulík natočil časozberný dokument o napätom zákulisí výkonu mandátu exprezidentky Zuzany Čaputovej. Reagujú viacerí politici. "Musel to byť dobrý kšeft, keď tie média robia filmu takú masívnu reklamu," tvrdí generál J. Viktorín (Republika)

Pandémia ochorenia Covid-19, pád vlády Eduarda Hegera, vojna na Ukrajine či atentát na Roberta Fica. Výkon funkcie exprezidentky Zuzany Čaputovej rámcovali a pretkávali viaceré domáce, ale aj geopolitické momenty. Známy slovenský filmár Marek Šulík natočil časozberný dokumentárny film o bývalej hlave štátu a objektívom kamery sa ponoril do zákulisia Čaputovej mandátu.

Koľko NÁS to stálo?

Na informáciu o premiére reagoval na sociálnej sieti aj generál Jozef Viktorín (Republika), ktorý si všimol, že média tzv. hlavného prúdu sa idú pretrhnúť, aby mohli nájsť na zverejnenie akúkoľvek informácii o bývalej prezidentke Čaputovej. "Teraz majú raj: je tu film Prezidentka a " zároveň dopĺňa, že tie isté média priamo tu doma, drzo a plánovane bojujú proti Slovensku a jeho občanom.

"Zamýšľam sa, ako sa na natáčaní spomínaného filmu podieľal štát, teda koľko toto velikášstvo stálo daňových poplatníkov. Musel to byť dobrý kšeft, keď tie média robia filmu takú masívnu reklamu. Zostáva však historickým mementom, že v jeden moment, v jednom štáte sa stretlo toľko babrákov: Čaputovou začínajúc a Matovičom končiac," uvažuje Viktorín.

Odkaz pre opozíciu

"A tak mám odkaz pre opozíciu: ďakujeme za sekeru, ktorú ste zaťali do rozpočtu a teda začnite s konsolidáciou u seba. Prepitý SaSkársky bar u Sulíka, film o Čaputovej, vyhodené vakcíny a bezbrehé prežieranie štátnych financií Šimečkovcami a im podobnými parazitmi z tretieho sektora, ktorí precitli a zrazu sa pasujú za Slovákov, nás stojí veľa. A dnes znášame následky, a dnes najviac kričia, pretože ich odstrihli od zdroja. Potvrdzujú tak staré známe - zlodej kričí chyťte zlodeja."

Na záver svojho príspevku sa pýta pani Čaputovej: "koľko stálo Slovenko to všetko spojené s budovaním kultu Vašej osobnosti? Viem, že neodpoviete, ale asi netušite koľko, pretože vždy ste boli odtrhnutá od ľudí a od reality."

Prečo sa to tajilo?

Známy a dlhoročný poslanec Dušan Jarjabek (SMER-SSD) si všimol zaujímavý fakt. Niekto prípravu filmu o prezidentke, ktorý mal vyjsť a vyšiel až po skončení jej pôsobenia vo funkcii, starostlivo  naplánoval. „Film o Zuzane Čaputovej ako prezidentke alebo aj ako prezidentke. To som si teraz niekde prečítal. Ak to tak bude a je to pravda, to znamená, že od začiatku ako nastúpila do úradu, to bola známa vec pre ňu, pre štáb, čo to mal realizovať a určite pre prezidentskú kanceláriu,“ komentuje Jarjabek.  

Poslanca zaráža, že o tom za celé tie roky, verejnosť nepočula. „Len my občania sme o tom akosi nevedeli a robili sme lacný komparz. A pri tom to stačilo iba normálne zverejniť. Nuž tento film si pozriem, už len preto, aby som videl, kto všetko ešte tento lacný komparz robil. A možno, že v niektorých prípadoch až taký lacný nebol,“ naznačil súvislosti známy poslanec.

OSTRÁ REAKCIA ministra Takáča na film o prezidentke Čaputovej
Už 31. októbra bude mať v kinách premiéru dokumentárny film Mareka Šulíka Prezidentka, ktorý ponúkne pohľad do zákulisia funkčného obdobia exprezidentky Zuzany Čaputovej. Film divákom priblíži jej pôsobenie v prezidentskom paláci, ale aj osobný... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok