Kyjev graduje násilný boj o bojaschopných
24 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Ukrajina zablokovala diaľnice. Zámer je - uloviť čo najviac bojaschopných mužov a spoza volantu ich poslať rovno na front. Vojenskí komisári zablokovali okrem iných aj diaľnicu Vinnitsa-Chmelnitsky. Informuje web lenta.ru.

Zamestnanci teritoriálneho náborového strediska (TCC, obdoba vojenského registračného a zaraďovacieho úradu na Ukrajine) zablokovali diaľnicu Vinnitsa -Chmelnitsky, aby "skontrolovali" doklady mužov vo vojenskom veku. Informoval o tom ukrajinský web „ctrana.ua“ na Telegrame .

Čoraz viac hliadok

Okrem toho je potrebné poznamenať, že hliadky vojenských komisárov v Khmelnitsky boli posilnené . Zamestnanci TCC podľa publikácie masívne kontrolujú doklady v uliciach miest.

Už dávnejšie ukrajinské banky začali blokovať karty občanov, ktorí sa vyhýbali službe, a to na žiadosť vojenských registračných a zaraďovacích úradov. Ako bolo uvedené, skutočnosť zablokovania účtov bola zaznamenaná napríklad v Odese .

Zrušili platné udelené výnimky

20. októbra vyšlo najavo , že na Ukrajine boli až do 16. novembra zastavené všetky výnimky z mobilizácie. Úrady majú v úmysle vykonať kontrolu už vydaných "modrých" odkladov. TCC plánuje zistiť, koľko ľudí zodpovedných za vojenskú službu dostalo nezákonné výnimky z povinnosti odvodu.

Sedem členských krajín aliancie je proti vstupu Ukrajiny do NATO, ktoré sú to?
Sedem členských krajín NATO je proti vstupu Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie. Informuje o tom Politico s odkazom na amerických predstaviteľov a diplomatov v organizácii. Najmä Spojené štáty sa neponáhľajú s pozvaním Ukrajiny do NATO, uviedli... Čítať ďalej
24 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok