Ideologická hystéria verejne známych exhibujúcich idiotov
24 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Hysterická komunikácia sa vyznačuje rysmi akými sú napríklad sklon dramatizovať a zvýšene na seba pútať pozornosť, poukazuje na zníženú schopnosť rozlišovať medzi fantáziou, realitou, výraznú sugestibilitu, ide o prehnané koketovanie, teatrálne vystupovanie a pod. Exhibicionizmus zas znamená aj všeobecne (často v ironickom zmysle) nápadné vystupovanie na verejnosti. Nuž a idiócia? To je hlboká duševná zaostalosť. Takže sme si vysvetlili pojmy, ako aj fakt, že nejde o nadávky, ale pomenovanie duševných pochodov a mentálnej úrovne. A môžeme sa venovať štátnej hymne.

Teda, niečomu, čo sa viac ako návrh na jej úpravu podobá iba sondáži, aká by asi bola odozva na úvahy o prípadnej úprave nám doteraz známej formy štátnej hymny. Opozičný politický kurín sa však rozkotkodákal ako po nadmernej znôške vajec. Alebo, ako keď sa bod bidielkami zrazu zajvila drzá a opovážlivá kuna. Prípadne, hladný potkan.

Fraška v parlamente

Galko si v statuse nahodí smajlíka, že sa cáti profesionálne a v diametrálnom rozpore s týmto pocitom sa chváli stupiditou, s akou sa chystá na Hodinu otázok do Národnej rady Slovenskej republiky. "Pán premiér, prečo chce vaša vláda prostredníctvom pani Šimkovičovej meniť štátnu hymnu? Čo máte proti štátnej hymne? Akú pieseň chcete za štátnu hymnu?" Byť premiérom, budem to musieť predýchať. Politik vie zaujať stanovisko k takmer všetkému, no k tomuto? To nedokáže ani čarodejník. To sú otázky malého decka typu "a prečo je v noci tma a čo je tma?" A to som to dieťa ešte veľmi intelektuálne ponížil.

Má to byť prekvapenie

Ministerstvo kultúry pod Šimkovičovej vedením sa rozhodlo nahrať novú verziu slovenskej hymny. Vraj, "vo filharmónii sa chystá veľké prekvapenie". Bodka, punktum. To je všetko, čo nateraz vieme. Ale sliepky z kurína už vedia všetko. A majú svoj "postoj". Bojujú, bijú sa do hrude za symbol štátu. (Ktorý, mimochodom, šmaho pera zbavili suverenity napríklad "obrannou zmluvou DCA.)

Oponujú, ale nevedia, tak, ako my všetci, čomu 

To však nie je dôležité. Je tu zas moment ich mainstreamovo mediálnej "slávy". Ďalších päť minút pre blaho národa a spásu demokratického sveta. Pre spasiteľské výkriky. Mesiášsky komplex, Božský komplex alebo spasiteľský syndróm je stav mysle, pri ktorom sa osoba domnieva, že jej osudom či určením je zachraňovať a zachrániť aj za cenu zničenia. Niektoré médiá už vydali titulky, že "hymna bude takto znieť", akurát teda, nijak neinformovali, ako.

Čo vieme?

„V aranžmáne som zachoval samotnú podstatu hudobného motívu, avšak tempo je nepatrne spomalené, s dôrazom na spevnosť a šírku melódie,“ opísal pre tvnoviny.sk hudobník Oskar Rózsa.„Aranžmán je monumentálny, rigorózny a majestátny. Hovoríme o obrovskom symfonickom orchestri so 120 členmi a miešanom zbore zloženom z troch telies, kde je dokopy 130 členov. V závere sú dve prekvapenia,“ pokračoval Rózsa. Lenže, ak to majú byť prekvapenia, nezostáva nám iné, ako sa nechať prekvapiť

A až potom pindať

120 členný orchester, "majestoso", to na prvé čítanie neznie zle. Ani to spomalené tempo nemusí byť rušivé, aj keď zvyk je železná košeľa, všakže. A viac nevieme ani netušíme. Normálnemu jedincovi teda vychádza, že sa vyjadrí, až keď si vypočuje nové verziu štátnejhymny, hádam ju ponúknu na verejnú diskusiu, verme.

Lenže, ideologicky exhibujúci idioti sú všetko, len nie normálni jedinci.

Hlas ľudu: Tata Šimečka, „Rambo" Fico a nabúchaní politici, „šimpanz" Miško a šušníky
Nezľaknite sa. Toto je Šimečka. Tata Šimečka. Novinár a filozof. Jeho syna a celú ich podarenú rodinku poznáme z „parlamentného seriálu“ Šimečkovci. Politik György Gyimesi sa tatovi Šimečkovi venoval v článku Insitný filozof Šimečka znovu perlil.... Čítať ďalej
24 | 10 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok